Pod novim selektorom
82

Preporođeni rukometaši Hrvatske zablistali protiv Njemačke i zakoračili na Olimpijske igre

D. P.
Hrvatska je slavila bez ikakvih problema (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska je slavila bez ikakvih problema (Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Hrvatske velikom pobjedom nad Njemačkom rezultatom 33:30 gotovo pa sigurno izborila je plasman na Olimpijske igre.

Predvođeni novim selektorom Dagurom Sigurdssonom rukometaši Hrvatske zablistali su na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Hrvati su prvo u prvom kolu kvalifikacija razbili jednog rivala za plasman, selekciju Austrije, a sada su isto učinili i drugom velikom rivalu, a to je selekcija Njemačke.

Od samog starta utakmice iskusni Domagoj Duvnjak proigrao je kao u najboljim danima i vodio je Hrvatsku ka pobjedi. Impresivnom serijom Kauboji su stigli do šest poena prednosti na kraju prvog poluvremena 16:10.

Serijom od 3:0 Nijemci su vratili neizvjesnost sredinom drugog poluvremena, a onda su ključnu prednost od plus četiri na pet minuta prije kraja donijeli golovi Šipića i Duvnjaka.

Hrvati su tako ostvarili veliku pobjedu i zakoračili na Olimpijske igre. Bez toga ih može ostaviti samo matematičko čudo, a kako u posljednjem kolu igraju protiv autsajdera Alžira, vrlo male su šanse da Kauboje ne gledamo u Parizu tokom ljeta.

Tabela: