Rukomet
0

Predstavljeni novi igrači RK Bosna LO

Sarajevo-x.com
Nakon obavljenih priprema rukometaši sarajevske Bosne vratili su se iz Umaga. O svojoj spremnosti i očekivanjima u narednim utakmicama, govorili su danas na konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu. Ovom prilikom, novinarima su se kratko predstavili i novi igrači Sergej Ubožanka, Mladen Čačić i Peter Pucelj, te direktor Kluba, Haris Džafić.

“Pripreme u Umagu prošle su odlično. Imamo nova pojačanja, tri nova igrača kojima je sigurno malo teže uklopiti se za kratak period, ali svi se mnogo trudimo i nadam se da će se naš trud pokazati u narednim utakmicama te da ćemo nastaviti putem uspjeha kojim je RK Bosna do sada išla”, izjavio je novi trener Gregor Cvijič.

Sergej Ubožanka dolazi iz Bjelorusije. Prethodni klub u kojem je igrao je West Wien. U RK Bosni, igrat će na poziciji srednjeg beka. Prethodni klub Slovenca Petera Pucelja je Nova Gorica. U RK Bosni će igrati na poziciji pivota, a Mladen Čačić, koji je već je i prije igrao sa sarajevskim studentima, dolazi iz kluba Vive Kielce i igrat će na poziciji desnog beka.

"Mislim da smo kvalitetna ekipa. Igrači i Klub su nas, nove igrače odlično primili. Najveći problem je to što nismo dugo zajedno i što za nekoliko dana već trebamo igrati sa veoma jakom ekipom. Ali, vremenom ćemo se uigrati i nadam se dati odlične rezultate”, rekao je Mladen čačić.

Novi direktor RK Bosna LO, Haris Džafić, također smatra da RK Bosna ima odličnu ekipu i da će se uskoro krenuti jednim normalnim tokom kojim je navikla ići. Haris je rođen u 1966. godine u Visokom. U svojoj igračkoj karijeri zabilježio je niz uspjeha: 1989/90 pobjednik Kupa Jugoslavije sa RK Medveščakom iz Zagreba, tri puta prvak Belgijske lige, pet puta pobjednik Kupa Belgije i brojni drugi uspjesi.