Bh. rukometni as
1

Prce: Igrali smo s prvacima i viceprvacima Evrope u istoj grupi i imali Špance do 50. minute

K. H.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Legendardni bh. rukometaš Nikola Prce koji je nedavno okončao reprezentativnu karijeru oglasio se večeras povodom završetka Evropskog prvenstva na kojem je nastupala i selekcija BiH.

Prce je na ovogodišnjem Euru nastupom protiv Španije završio bogatu reprezentativnu karijeru, a večeras je prvo čestitao Švedskoj na tituli prvaka Evrope, a zatim se osvrnuo na nastup BiH.

"Ovo je bilo 'ludo' prvenstvo, na ivici regularnosti. Ipak, neka ostane upamćeno po tome da su naši mladi debitanti imali privilegiju igrati sa evropskim prvakom i viceprvakom u istoj skupini. Neka ostane upamćeno i da smo bez ijednog ljevaka u timu, potpuno desetkovani, imali Španjolce do 50 minute. A, oni su danas imali napad za titulu. Zato je rukomet toliko zanimljiv i sjajan sport", rekao je.

Prce kaže kako je najvažnije da naša zemlja nastavi kontinuitet odlazaka na velika takmičenja.

"Mi smo sportska nacija i zaslužujemo biti na velikim evropskim i svjetskim pozornicama. Zaslužuju to i naši navijači. Zato momci, glavu gore i sretno u baražu za svjetsko prvenstvo, prvo sa Grcima, a onda, ako Bog da, i sa Crnogorcima. Idemo jako i hrabro", poručio je rukometaš koji je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine počeo igrati 2006. godine, a odigrao je ukupno 120 utakmica i postigao je 445 pogodaka.