Izgubili u finišu
86

Prazan pogled i tuga u očima kod selektora Norveške nakon poraza od Hrvatske

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Selektor rukometne reprezentacije Norveške Christian Berge teško je podnio poraz od Hrvatske u polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 29:28, u meču koji je njegov tim izgubio poslije dva produžetka i 80 minuta igre.
Hrvatska je golom Željka Muse pet sekundi prije kraja stigla do pobjede i plasmana u finale, a susret ove dvije reprezentacije mnogi rukometni stručnjaci proglasili su jednim od najboljih u historiji ovog sporta.

Bivši igrač, a danas selektor Norveške - Christian Berge, teško je podnio takav poraz i kamera ga je nakon meča uhvatila kako gleda u prazno, što je možda i najbolji pokazatelj koliko je Norvežanima teško pao poraz od Hrvata.

Norveška je bila prvi favorit za osvajanje zlata na ovom Evropskom prvenstvu, no Hrvati su im pomrsili račune u polufinalu, a oni će u nedjelju s početkom u 16:30 sati igrati finalni meč protiv Španije.

Norvežane očekuje duel za treće mjesto protiv Slovenije, ali svakako da Bergeu nakon ovakvog turnira bronzana medalja ne predstavlja prevelik izazov te da će se, bez obzira na sve, nezadovoljni vratiti kući.