Čudna odluka
13

Poništena nokaut-faza: EHF odredio ekipe će igrati na Final Fouru rukometne Lige prvaka

E. B.
Barcelona i PSG idu na FinalFour (Foto: EPA-EFE)
Barcelona i PSG idu na FinalFour (Foto: EPA-EFE)
Evropska rukometna federacija (EHF) je danas donio dvije veoma važne i čudne odluke koje su izazvale mnogo negodovanja širom Starog kontinenta.

Osim toga što je uskratio, između ostalih i našoj selekciji priliku da se kroz predbaraž i baraž bori za plasman na Svjetsko prvenstvo, isto je uradio i brojnim evropskim rukometnim klubovima kada je u pitanju pohod na trofej Lige prvaka.

Rukometna Liga prvaka prekinuta je pred susrete osmine finala, a EHF je danas odlučio poništiti kompletnu nokaut-fazu takmičenja, te je odredio četiri ekipe koje će igrati na Final Four turniru 28. i 29. decembra u Kölnu.

EHF je odlučio da će na završni turnir ići po dvije najbolje ekipe iz dvije elitne grupe, a to su Barcelona, PSG, Kiel i Veszprem.

To znači da su iz ovogodišnjeg takmičenja Lige prvaka automatski izbačeni velikani poput Flensburga, Montpelliera, Kielcea, Pick Szegeda i Vardara koji su se s pravom nadali da mogu ove godine otići do samoga kraja.

Osim njih, pravo da se bore za trofej koje su izborili plasmanom iz grupa u osminu finala su izgubili i Dinamo Bukurešt, Wisla Plock, Celje, Porto i Aalborg.