EP rukometaša
0

Poljska bolja od Danske, Njemačka od Švedske

Totalsport
Njemačka - Švedska (Foto: AFP)
Njemačka - Švedska (Foto: AFP)
Njemački rukometaši osigurali su plasman u drugi krug Europskog prvenstva u Srbiji nakon što su u 3. kolu grupe B pobijedili Švedsku s 29-24.

S kojeg će mjesta Nijemci krenuti u drugi krug i koliko će bodova prenijeti, ovisit će o ishodu kasnijeg dvoboja između Češke i Makedonije. Sigurno je tek da će biti ispred Šveđana koji su također prošli dalje.

U današnjoj utakmici u Nišu, prvo ime kod Nijemaca, koji su praktički cijelo vrijeme imali prednost, bio je Uwe Gensheimer s devet golova (četiri iz sedmeraca), dok je peterostruki strijelac bio Patrick Grötzki. Šveđane je s osam pogodaka predvodio Kim Ekdahl du Rietz.

U 3. kolu skupine A Poljska je s 27-26 pobijedila Dansku koja tako u drugi krug neće prenijeti ni bod. Svjetski doprvaci su osam minuta prije kraja imali dva pogotka prednosti, prije toga u jednom trenutku i pet, ali na kraju su ostali praznih džepova.

Sedam je golova za Poljake zabio Grzegorz Tkaczyk, dok je kod Danaca efikasniji od ostalih bio Thomas Mogensen s četiri pogotka.

EP rukometaša u Srbiji, 3. kolo: Grupa A:

Poljska – Danska 27-26 (10-14) Srbija – Slovačka (kasnije)

Redoslijed:

  1. Srbija 4,
  2. Poljska 4,
  3. Danska 2,
  4. Slovačka 0

Grupa B:

Njemačka – Švedska 29-24 (20-15) Češka – Makedonija (kasnije)

Redoslijed:

  1. Njemačka 4,
  2. Švedska 3,
  3. Češka 2,
  4. Makedonija 1