Demonstracija sile
0

Pogledajte kako su Hrvati proslavili jednu od najvećih pobjeda pred 8.000 svojih navijača u Njemačkoj

D. P.
Zasluženo slavlje Hrvata (Foto: T. S./Klix.ba)
Zasluženo slavlje Hrvata (Foto: T. S./Klix.ba)
Hrvatski rukometaši u velikoj euforiji proslavili su pobjedu nad Španijom na startu otvaranja Evropskog prvenstva, a reporteri portala Klix.ba zabilježili su kadrove slavlja u Mannheimu.

Hrvati su kao autsajderi dočekali utakmicu protiv trećeg favorita turnira, makar kako Špance smatraju svjetske kladionice, no to se nije vidjelo u SAP Areni večeras. Savršenu utakmicu odigrali su naši susjedi i došli do pobjede dvocifrenom prednošću (39:29).

Nakon pobjede, uslijedilo je veliko slavlje hrvatskih rukometaša s navijačima koji su u velikom broju stigli u Mannheim iz svih krajeva Evrope.

Dvorana u Mannheimu ispunjena je do posljednjeg mjesta (13.500), a oko 8.000 bili su navijači Hrvatske. Među njima je bilo i onih sa zastavama gradova Bosne i Hercegovine, a kada se susret završio, uslijedilo je vatreno slavlje.

U redovima Hrvatske briljirali su Ivan Martinović i Mario Šoštarić sa po osam pogodaka. O kakvoj se nadmoći radi večeras, dovoljno govori da je španski golman prvu odbranu večeras upisao četiri minute prije kraja utakmice.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Video slavlja kojeg su zabilježili reporteri portala Klix.ba pogledajte u umetnutom prilogu pri vrhu ovog članka.

Hrvate sada očekuju dueli protiv Austrije i Rumunije, a plasman u narednu fazu ne bi smio doći u pitanje nakon ovakve predstave.