Žele se vratiti u elitu
5

Počinju pripreme rukometaša Slobode: Želimo biti u top formi do meča s Krivajom

FENA
Nakon petnaestodnevnog odmora sutra počinju pripreme rukometaša tuzlanske Slobode za drugi dio prvenstva u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever.

Trener Tuzlaka Mirza Bulić zakazao je okupljanje u maloj dvorani Mejdana u 18.30 sati i, kako je rekao u razgovoru za Fenu, očekuje dolazak svih igrača.

"Među njima očekujem i Emira Suhonjića, povratnika iz Italije, koji je naše veliko pojačanje. S obzirom na to da se prvenstvo nastavlja sredinom februara nećemo imati klasične bazične pripreme, nego ćemo odmah početi rad s loptom i tako podizati kondiciju i uigranost", kaže Bulić.

U ovom periodu Tuzlaci su planirali odigrati pet ili šest pripremnih utakmica, s ekipama iz Hrvatske, Srbije i BiH.

"Još nismo precizirali termine ovih utakmica kao ni sve protivnike. Naš cilj je da u top formi budemo pred najvažniju utakmicu, a to je početkom marta kada gostujemo u Zavidovićima protiv Krivaje od koje smo doživjeli jedini poraz i s kojom vodimo borbu za naslov prvaka", rekao je trener Slobode, najavivši mogućnost da se ekipa pojača s još najmanje jednim kvalitetnim igračem.

Trenutno na tabeli sjeverne grupe Prve federalne lige bez poraza i s 36 bodova vodi Krivaja, dok je Sloboda druga s tri boda manje.