Rukomet
63

Počelo okupljanje najboljih rukometaša BiH pred utakmicu odluke

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Reprezentativci rukometne selekcije Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati u hotelu Zenica gdje će boraviti do kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusije koja je na rasporedu za 11. juna u Gradskoj areni u Zenici.

U hotel Zenica do 12 sati stigao je tek mali broj izabranika koji su se našli na spisku selektora Dragana Markovića, koji je kazao kako će okupljanje trajati do 9. juna.

"Sigurno je da nećemo biti kompletni do 9. ili 10. juna, ali kako nama, tako i njima. Imamo određenih problema u ekipi, Karačić je povrijeđen, a sa druge strane Čelica se najvjerovatnije neće pridružiti nama zbog završnice Kupa u Kataru. Uspjeli smo dobiti pasoš za Tarabochiju i to je veliko pojačanje za nas", kazao je Marković.

On je istakao zadovoljstvo što će pred domaćom publikom odlučivati o svoj sudbini u takmičenju te je dodao da će ekipa "izginuti na terenu za svaku loptu".

Jedan od reprezentativaca koji je već stigao u Zenicu je i Senjamin Burić, koji je kazao kako je pobjeda nad Bjelorusijom bitna za rukomet u Bosni i Hercegovini.

"Okupili smo se nakon mjesec dana ponovo, danas smo u Zenici, otprije znamo da su uslovi ovdje fenomenalni. Pobjeda nad Bjelorusijom odlučuje našu budućnost. Igramo u našoj dvorani, u našoj državi, tako da moramo skupiti snage i dati 120 posto od sebe da pobijedimo. Mi se moramo plasirati na Evropsko prvenstvo, a ova utakmica znači mnogo i za budućnost rukometa i za nas igrače", izjavio je Burić.

Naši rukometaši večeras bi trebali odraditi prvi trening, a od sutra će trenirati dva puta dnevno u Gradskoj areni u Zenici.