Rukomet
0

Počele pripreme bh. rukometaša

FENA
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Sarajevu, gdje je započela pripreme za susrete protiv Srbije u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2010. u Austriji.

Selektoru Halidu Demiroviću na prozivci se odazvala većina rukometaša. Jedini koji je otkazao dolazak je Damir Doborac koji je zbog porodičnih problema dobio dozvolu za izostanak. Problema s povredom ima Ivan Divković, ali Demirović vjeruje da će biti spreman do meča sa Srbijom. Naknadno se očekuje dolazak Darka Martinovića, Adnana Harmandića i Eldina Hajdarevića.

Novo ime u reprezentaciji je Nemanja Kerezović. Nakon dvije utakmice pauze vratio se golman Enid Tahirović, dok je ponovo u timu i Adnan Jaškić.

"Sigurno je da izostanak nekih igrača može predstavljati problem. No, vjerujem da igrači koji su tu mogu da popune praznine", rekao je Demirović.

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije bh. selektor je izjavio da se radi o kvalitetnom protivniku, ali da vjeruje da njegovi igrači mogu doći do pobjede.

"Srbija igra brz rukomet, pa mi moramo imati najmanje deset raspoloženih igrača kako bismo im parirali. Vjerujem da imamo snage da slavimo u prvom meču u Sarajevu", rekao je selektor reprezentacije BiH.

Golman Enid Tahirović također vjeruje da reprezentacija BiH može pobijediti Srbiju.

"Svjesni smo jačine protivnika, ali mislim da i mi imamo kvalitetan tim. Moramo odigrati što kvalitetniju odbranu i iz brzih kontranapada ugroziti gol protivnika", rekao je Tahirović.

Reprezentacija će dva puta dnevno trenirati u dvorani "Ramiz Salčin" do srijede, kada će održati treninge u Skenderiji. Susret sa Srbijom na rasporedu je u četvrtak u 20 sati u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija, dok će uzvratni meč biti odigran 22. marta u Nišu.

Nakon četiri kola reprezentacija BiH zauzima treće mjesto s pet bodova, dok je Srbija prva s dva boda više.