Rukomet
50

Pobjeda imperativ: Bh. rukometaši večeras igraju protiv Kosova

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometaši BiH večeras u Đakovici, pokraj Peči, igraju protiv domaće selekcije Kosova u okviru trećeg kola grupe A. Izabranici Dragana Markovića nemaju pravo na kiks u trećoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2017. godine.

U utorak naveče bh. rukometaši su odradili i jedini trening pred susret sa debitantom u kvalifikacijama.

“Kao igrač nikada nikog nisam potcjenjivao niti puno komentarisao, pogotovo igrače s prostora Kosova, odakle je došlo mnoštvo velikih igrača. Mi sa velikim respektom idemo u tu utakmicu, ali s druge strane bez imalo straha. Mi smo sigurno jedna od boljih ekipa u regionu, s tim da smo imali malih pehova. Sad smo u stanju da igramo sa svim ekipama i da se ne bojimo nikog”, najavio je selektor je Marković.

Nakon dva kola BiH i Litvanija imaju po tri boda, Slovačka je sakupila dva, dok je Kosove bez bodova. U pripremnoj utakmici bh. rukometaši su prije nekoliko dana poraženi u prijateljskom dvoboju protiv Crne Gore rezultatom 30:26.

Utakmica počinje u 19:15 sati uz direktan prijenos na BHT1. Za tri dana u Tuzli bh. selekcija igra protiv istog rivala, dok kvalifikacije završavaju revanš susretima sa Slovačkom 13. januara u Hlohovecu i Litvanijom 17. januara u Tuzli.