"To nas je razbjesnilo"
79

Pivot Francuske otkrio: Hrvatski navijači su nas rasistički vrijeđali, to nam je dalo energiju za pobjedu

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometaši Francuske su jučer savladali Hrvatsku rezultatom 34:32 i tako se približili plasmanu u polufinale Eura, a nakon utakmice francuski pivot Nicolas Tournat je otkrio šta ih je motiviralo u finišu meča kada se rezultat lomio.

Kako piše francuski Le Figaro, u samom finišu utakmice došlo je do rasističkog ispada hrvatskih navijača prema francuskim rukometašima i stručnom štabu.

"Jesu li naši rukometaši žrtve rasističkih uvreda? Šta su hrvatski navijači dobacivali našim igračima i trenerima na klupi desetak minuta prije kraja utakmice?", stoji u uvodu teksta.

Le Figaro je dobio izjavu i jednog od aktera utakmice i to od bijelca koji je kolegijalno stao u zaštitu svojih tamnoputih saigrača.

"Bilo je rasističkih ispada i to nas je razbjesnilo. To je tako, takvih navijača ima u svakoj dvorani, pa i u rukometu, a to je ozbiljan problem. To nam je dalo energije, ali nas je i iritiralo", poručio je Nicolas Tournat koji je postigao četiri gola.

Novinari Le Figaroa su upitali za komentar i francuskog selektora Guillaumea Gillea, koji je rekao da ne može potvrditi je li bilo rasizma jer ne razumije hrvatski jezik.

"Vidio sam ljude koji su bili vrlo žestoki u svojim gestama i izjavama i ovome nema mjesta u našem sportu. Prešli su sve granice", poručio je Gille.