Pijani vozač autom probio zid dvorane usred rukometnog meča, igrači panično bježali

Pijani vozač autom probio zid dvorane usred rukometnog meča, igrači panično bježali
160
N. K.
1.12.2019. u 10:54
44
komentara
160

dijeljenja
Pijani vozač autom probio zid dvorane usred rukometnog meča, igrači panično bježali Foto: Screenshot
Usred rukometne utakmice omladinske švedske lige između Bodena i Skara, pijani vozač je automobilom probio zid i uletio u dvoranu, a potom su igrači u panici pobjegli u svlačionicu.
"Pravo je čudo da niko nije povrijeđen. Deset sekundi prije incidenta igra je tekla baš na mjestu gdje je automobil uletio u dvoranu. Čistom srećom niko nije stajao tamo kada je uletio i hvala Bogu da niko nije povrijeđen. Igrači su bili uznemireni. Sjedili smo u sali za konferencije", rekao je trener domaće ekipe Johan Nystrom.

Spiker u dvorani je odmah nakon prolaska automobila zamolio sve prisutne da napuste dvoranu, a igrači su se munjevitom brzinom povukli u svlačionice.


"Prilično sam potresen. Zid je pao, spiker je veoma brzo reagovao i ispraznio dvoranu. Niko od nas nije smio da se približi automobilu jer nismo znali o čemu se radi", rekao je direktor lige Magnus Larsson.

Inače, policija je objavila kako je vozač uhapšen pod sumnjom da je vozio pod uticajem alkohola, a na teret mu je stavljeno ugrožavenje sigurnosti u saobraćaju.
Prijavi grešku


Komentari (44)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...