Najvažniji meč u grupi
31

Perić i Haseljić poručili: Švedsku što prije zaboraviti, meč protiv Češke nam znači "život"

K. H.
Josip Perić u duelu protiv Švedske (Foto: EPA-EFE)
Josip Perić u duelu protiv Švedske (Foto: EPA-EFE)
Bh. rukometaši Josip Perić i Ibrahim Haseljić prokomentarisali su poraz našeg tima u prvom meču protiv Švedske te najavili naredni duel protiv Češke koji je ujedno i najvažniji za naš tim u grupnoj fazi.

Perić je rekao da je pobjeda Švedske bila apsolutno zaslužena, a dodao je i to da se iznenadio partijom koju je Češka pokazala protiv Španije i da nije očekivao da će se tako dobro predstaviti u prvom meču.

"Sigurno da je Švedska, kao što smo i najavili, jedan od favorita za medalju na ovom prvenstvu, što su sinoć i pokazali. Imaju bolju rotaciju, širu klupu i jako kvalitetne igrače. Mislim da smo u ovom trenutku dali naš maksimum, nedostajalo nam je puno važnih igrača, što se vidjelo na terenu. Dobar dio utakmice smo bili na pristojnoj razlici, ali na kraju se to sve promijenilo i pobjeda Švedske je zaslužena", rekao je Perić i nastavio:


"Iskreno, iznenađeni smo kako je dobar utisak ostavila Češka protiv Španije, držali su se čitavu utakmicu i bili na jedan ili dva gola razlike. Sigurno da i oni imaju puno kvalitetnih igrača i odličnu ekipu, ali to je meč zbog kojeg smo mi došli i koji nam znači 'život' u ovoj grupi i učinit ćemo sve da se dobro spremimo i još bolje odigramo protiv njih."

S druge strane, Ibrahim Haseljić je kazao da najviše žali zbog posljednjih 15 minuta meča protiv Švedske gdje smo dopustili protivniku da dođe do ubjedljive prednosti, a dodao je i to da bi taj meč trebalo što prije zaboraviti i spremiti se za meč protiv Češke.

"Sigurno ostaje žal jer nismo planirali da će ovako završiti. U jednom trenutku smo smanjili rezultat i sve je izgledalo super, ali smo zadnjih 15 minuta pali i to je napravilo veliku razliku. Svi bi trebali zaboraviti taj meč i koncentrisati se na ono što nas čeka, a to je duel protiv Češke", rekao je Haseljić i nastavio:


"Nemamo puno vremena, ali se nadam da ćemo se dobro pripremiti. Oni su odigrali odličnu utakmicu protiv Španije i zamalo došli do iznenađenja u prvom kolu."

Drugo kolo na rasporedu je u subotu, a BiH od 18 sati igra protiv Češke.