Rukomet
36

Pekić pred susret sa Maglajom: Želimo potvrditi da smo zasluženo jesenji prvaci

Klix.ba
Foto: RK Vogošća
Foto: RK Vogošća
Pobjeda nad Borcem rezultatom 23:22 vratila je mir u kući, kada je u pitanju ekipa RK Vogošće Poljine Hills, jer su izabranici trenera Gorana Tomića nakon tog trijumfa osvojili naslov jesenjeg prvaka, stoji u saopćenju kluba iz Vogošće.

Jedan od najboljih igrača na tom meču kod Vogošćana bio je sjajni Spasoje Pekić, koji smatra da je pobjeda sasvim zaslužena.

"Nakon nesretnog ispadanja iz Evrope i poraza od Dervente, nije nam bilo jednostavno, ali nakon pobjede protiv Borca jesenja titula je zaliječila sve rane. Odigrali smo vrlo dobar meč, pokazali karakter i zasluženo osvojili tri boda i jesenji naslov", kaže Pekić.

On i saigrači u posljednjem kolu ove polusezone gostuju Maglaju, koji se u ovoj sezoni bori za opstanak, za razliku od prošle kada je bio hit prvenstva.

"Čeka nas prava rukometna atmosfera i respektujemo Maglaj. Ne mogu reći da će biti lako, ali mi želimo potvrditi da smo zasluženo jesenji prvaci. Maglaj je pod pritiskom, ali nije realno da se vidi protiv lidera, pa neka to radi protiv konkurenata za opstanak u proljetnom dijelu sezone", kazao je Pekić, koji je u Vogošću stigao na početku ove sezone i do sada se vrlo dobro pokazao.

"Nije bilo jednostavno doći iz Dervente, gdje sam bio najbolji strijelac u jednu ekipu s formiranim igračima, gdje je uspjeh cijelog kolektiva na prvom mjestu. Trudim se u svakom meču dati svoj maksimum, te želim pomoći ekipi da osvoji titulu prvaka BiH, kao i odbrani naslov pobjednika Kupa BiH", završio je Pekić.

Utakmica RK Maglaj - RK Vogošća Poljine Hills igra se sutra (subota) od 19 sati u Sportskoj dvorani u Maglaju.