Rukometna LP
8

Panić odličan protiv Montpelliera, Burić s klupe pratio pobjedu Flensburga

N. K.
Foto: Meškov Brest
Foto: Meškov Brest
Rukometaši Flensburga pobijedili su u gostima ekipu Elveruma rezultatom 34:28 i tako potvrdili nedavni trijumf ostvaren protiv Zagreba, također u Ligi prvaka.

Domaća ekipa niti u jednom trenutku nije imala prednost na današnjoj utakmici pa je sasvim jasno da je pobjeda njemačke ekipe zaslužena. Na poluvremenu je bilo 15:14 za Flensburg, a u nastavku meča gosti su dodali gas i na kraju ostvarili uvjerljivu pobjedu sa šest pogodaka prednosti.

Najbolji u Flensburgu bio je Marius Steinhauser sa sedam pogodaka, dok je Goran Johannessen dodao šest. Vrijedi istaći da je za razliku od nekoliko prošlih utakmica bh. golman Benjamin Burić ovaj put uglavnom sjedio na klupi, dok je njegov konkurent među stativama Torbjoern Sittrup Bergerud imao 10 odbrana od čak 37 udaraca. Alexandre Christoffersen Blonz je postigao devet golova za Elverum.

Flensburg je s ovom pobjedom osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka.

Rukometaši Montpelliera pobijedili su rezultatom 30:26 ekipu Meškov Bresta. Fenomenalnu partiju za domaći tim pružio je Hugo Descat s 10 pogodaka, dok je jedan od boljih kod gostiju bio bh. reprezentativac Marko Panić s četiri gola.

Rezultati:

Vive Kielce - Porto 30:25 Montpellier - Meškov Brest 30:26

Elverum - Flensburg 28:34 Vardar - Motor 38:28