Sasvim otvoreno
53

Panić nakon debakla od Argentine detektovao najveći problem rukometne reprezentacije BiH

E. B.
Marko Panić (Foto: Screenshot)
Marko Panić (Foto: Screenshot)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je sinoć doživjela težak poraz od Argentine na otvaranju pripremnog Yellow Cup turnira u Švicarskoj rezultatom 32:23.

Naša selekcija se dobro držala u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 14:13 za Argentince, no u drugom su izabranici Irfana Smajlagića odigrali veoma loše i doživjeli pravi debakl.

"Imali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili relativno dobri i u odbrani i u napadu, a u drugom smo doživjeli veliki pad. Sigurno je da će svaka ekipa imati taj pad od desetak minuta, takozvanu crnu rupu, ali naša je bila prevelika i zbog toga je rezultat ovakav kakav jeste", sumirao je utakmicu najbolji strijelac naše selekcije Marko Panić.

Panić je ukazao i na najveći problem naše selekcije.

"Moramo još dosta raditi na napadu jer iz napada smo primali dosta laganih golova. Nadam se da ćemo to popraviti", dodao je Panić.

Najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još dva duela, večeras protiv domaćina Švicarske (20:15 sati) te u subotu protiv Rumunije (14:00 sati).

Prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom. Sve utakmice u E grupi igrat će u Mannheimu.