Rukomet
12

Ovo su Rok i Koolette - maskote SP u rukometu 2017.

FENA
Organizacijski odbor Svjetskog prvenstva u rukometu za muškarce, koje se igra 2017. godine u Francuskoj, predstavio je službene maskote naredne manifestacije.

To su medvjed Rok i kuna Koolette, dva lika koji utjelovljuju vrijednosti rukometa, i to medvjed Rok kombinira snagu i moć, dok kuna Koolette promoviše agilnost i dinamičnost - atribute koji se duhom uklapaju u osnovnu krilaticu narednog prvenstva "Fenomenalni rukomet".

Maskote Rok i Koolette će nositi isti jedinstveni outfit, rukometne dresove i kratke hlače, na kojima su logotip Svjetskog prvenstva 2017. i humanitarne organizacije "Handicap International", zvaničnog partnera prvenstva. Organizacioni odbor prvenstva želi da se podigne svijest javnosti za humanitarne programe i projekte organizacije "Handicap International", a profit od prodaje maskota replike bit će doniran ovoj organizaciji.

Od danas, 8. januara, Rok i Koolette su predstavljen javnosti u Parizu, a nakon zvaničnog otkrivanja na platformi društvenih medija zauzeti će svoje mjesto na mnogim događajima, s fotografijama i video snimkama i bit će objavljene na službenim Facebook i Twitter stranicama Svjetskog prvenstva u rukometu 2017. godine.

Svoj prvi službeni nastup maskote Rok i Koolette će imati sutra, uoči utakmice "Zlatne lige" između Francuske i Katara, na AccorHotels Areni u Parizu.

Od ponedjeljka, 11. januara, oni će početi putovanje kroz francuske gradova domaćina Svjetskog prvenstva 2017. i nakon toga, tokom cijele godine, oni će učestvovati u brojnim drugim događajima u cilju promocije rukometa i Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

U januara naredne godine "nakon godinu dana treninga" maskote Rok i Koolette će biti spremne za "Fenomenalni rukomet" i biti će uključene u veliki animirani fokus tokom tri sedmice takmičenja najboljih rukometaša svijeta na Svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.