{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvaranje dvorana za SP u rukometu do kraja godine

F
16.7.2008. u 17:29
0
0
Otvaranje dvorana za SP u rukometu do kraja godine
0
Otvaranje dvorana za SP u rukometu do kraja godine
Hrvatski premijer Ivo Sanader rekao je danas u Banskim dvorima da će sve dvorane koje se grade za održavanje Svjetskog rukometnog prvenstva biti dovršene i otvorene do kraja ove godine.
Premijer je to izjavio nakon sastanka s predstavnicima Hrvatskog rukometnog saveza, resornim ministrima te županima i gradonačelnicima koji će biti domaćini Svjetskog rukometnog prvenstva u januaru 2009. godine.

U Poreču će dvorana biti otvorena 21. novembra ove godine, u Varaždinu 2. decembra, a u Osijeku 6. decembra, što se poklapa i s proslavama dana tih gradova.

Najveće dvorane, zagrebačka i splitska, bit će svečano otvorene u drugoj polovini decembra, dok je zadarska već gotova.

Imamo još 6 mjeseci za obaviti sve što smo si zadali te ćemo pokazati da Hrvatska zna organizirati vrhunske športske priredbe", te istaknuo da tome u prilog govore izvještaji predstavnika gradova i ministrice graditeljstva Marine Matulović Dropulić, prema kojima se svi radovi odvijaju u zadanim rokovima, kazao je Sanader.

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Dragan Primorac bit će zadužen za organizacijski dio pa će uz glavni pripremni odbor po gradovima biti formirani i pripremni odbori s gradonačelnicima na čelu.

Na upit hoće li nakon prvenstva Hrvatska biti u plusu ili minusu, Sanader je kazao da će pripremni odbori uskoro izraditi konkretne projekcije.

"S obzirom na ulogu prvenstva u procesu predstavljanja Hrvatske na međunarodnoj sceni, sigurno ćemo biti u plusu", istaknuo je Sanader.

Novi predsjednik Rukometnog saveza Sandi Šola podsjetio je da je posljednje svjetsko prvenstvo u rukometu prenosilo čak 156 zemalja svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: