Golman Slobode
0

Omerović: Šanse da osvojimo trofej Kupa BiH su dosta realne

FENA
Foto: FENA/Miroslav Petrović
Foto: FENA/Miroslav Petrović
Rukometaši tuzlanske Slobode na korak su do plasmana u završnicu Kupa BiH, nakon što su u Bugojnu pobijedili Iskru (27:23), tako da bi sutra u dvorani Mejdan u Tuzli, u uzvratnom susretu četvrtfinala ovog takmičenja, trebali ovjeriti tu prednost.

Ekipa trenera Davora Kadića već dvije sedmice priprema se za ovaj dvomeč. U ekipi vlada umjereni optimizam, a u prolaz među četiri najbolje ekipe vjeruje i prvi golman Tuzlaka Sidik Omerović.

"Uzvratna utakmica s Iskrom neće biti samo formalnost, bez obzira na to što smo slavili u Bugojnu sa četiri gola razlike. Maksimalno koncentrisani ulazimo u sutrašnji meč, jer naš protivnik zaslužuje svaki respekt, i očekujem pobjedu", kaže Omerović za Fenu.

Vjeruje da njegov tim ima dobre šanse da, prvi put poslije 1996. godine, osvoji trofej Kupa BiH.

"Šanse da osvojimo kup su dosta realne. Imamo odličnu ekipu, koja raste iz dana u dan, i puni smo samopouzdanja", dodaje iskusni čuvar mreže.

Prema nezvaničnim informacijama, u slučaju prolaza Slobode u polufinale, Tuzla bi se mogla kandidovati za domaćina završnice Kupa BiH.

"Tuzla je uvijek dobar domaćin i organizator veliki utakmica, tako da ne sumnjam da bi organiziranje završnog turnira u Mejdanu bio pravi izbor", smatra Omerović.

Nakon sutrašnjih četvrtfinalnih utakmica Kupa BiH, narednog vikenda počinje drugi dio takmičenja u Premijer ligi BiH, a Sloboda dočekuje lidera prvenstva, banjalučki Borac m:tel.

"Dočekujemo vodeći tim prvenstva i to će biti istinski derbi. U prvom dijelu šampionata u Banjoj Luci odigrali smo dobru utakmicu, ali smo poraženi s dva gola razlike. Vjerujem da ćemo dobru igru ponoviti i u Mejdanu", zaključio je Omerović.

Utakmica Sloboda - Iskra igra se sutra u dvorani Mejdan u Tuzli od 19.30 sati. Cijena ulaznice je 3 KM.