Rukomet
0

Olimpijski prvaci u aprilu gostuju u BiH

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 2. do 9. aprila u našoj zemlji odigrat će dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Hrvatske.

Prema riječima generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH Smaje Karačića, pregovori s hrvatskim savezom su u završnoj fazi i gotovo je sigurno da će aktualni olimpijski i bivši svjetski prvaci gostovati u BiH.

"Imamo čvrsto obećanje kolega iz hrvatskog saveza da će njihova reprezentacija doputovati u najjačem sastavu, to znači s igračima koji su na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili peto mjesto", kazao je Karačić. Najavio je da će naš selektor Halid Demirović već u utorak objaviti spisak igrača za najavljene susrete.

Iako domaćini utakmica zvanično još nisu određeni, izvjesno je da će se prvi susret igrati u Sarajevu, dok bi se drugi susret, na molbu gostiju, mogao igrati u Hercegovini.

Nakon sjanih nastupa u januarskim kvalifikacijama za EP, porastao je rejting reprezentacije BiH, zbog čega su u Savez stigle ponude za odigravanjem prijateljskih utakmica sa selekcijama Crne Gore, Makedonije i Portugala, koje početkom juna očekuju nastupi u baražu za EP. Pored toga još odranije je otvoren poziv za gostovanje naših najboljih rukometaša u Egiptu, u maju ili junu.