Čeka se reakcija EHF-a
32

Odgođen trening rukometne reprezentacije BiH, cijela ekipa u izolaciji

H. H.
Arhiv (Foto: H. M./Klix.ba)
Arhiv (Foto: H. M./Klix.ba)
Ne nazire se kraj problemima rukometne reprezentacije BiH. Nakon današnjeg testiranja na koronavirus pozitivna su još dva nalaza kod naših igrača, a još dvojica rukometaša su u samoizolaciji i večerašnji trening je odgođen.

Ovu vijest za Klix.ba potvrdio je selektor Bilal Šuman nagovijestivši da je praktično nemoguće da naš tim igra utakmicu kvalifikacija za EP s Njemačkom koja je planirana za četvrtak.

"Još dva igrača su pozitivna nakon današnjih testova, a dva su u izolaciji i morali smo odgoditi večerašnji trening. Igrači su u svojim sobama, hrana im se dostavlja pojedinačno, a sutra imamo novo testiranje nakon čega ćemo se konsultovati sa čelnicima EHF-a o narednim koracima", rekao je Šuman.

Na pitanje da li će RS BiH definitivno tražiti odgađanje susreta s Nijemcima, selektor je veoma jasan.

"Ko da igra? Od ovih 14 igrača koji su došli na okupljanje, otpala su još četiri. Praktično, sada je cijela reprezentacija u izolaciji jer smo prethodna dva dana imali kontakte sa zaraženim. Ne vidim mogućnost kako da igramo meč. Nisam želio jučer da treniramo i rizikujemo dok ne odradimo testiranje, a sada ne vidim način kako se može igrati", kazao je Šuman za Klix.ba.

Podsjetimo, Zmajevi su se jučer okupili u Sarajevu, a prvi meč naši rukometaši trebali bi igrati 5. novembra u gostima kod Njemačke u Düsseldorfu, a tri dana kasnije prema rasporedu domaćini smo Austriji u Bugojnu.

Naša reprezentacija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2 sa selekcijama Njemačke, Austrije i Estonije. Plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. januara 2022. godine će osigurati po dvije prvoplasirane, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa.