Pripreme u tri termina
36

Obrvan skratio spisak rukometaša BiH za Evropsko prvenstvo, Panić definitivno otpao

H. H.
Foto: RS BiH
Foto: RS BiH
Selektor seniorske muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan skratio je spisak igrača za Evropsko prvenstvo 2022. godine u Slovačkoj i Mađarskoj, a definitivno je otpao i Marko Panić.

Rukometaši BiH pripreme za Evropsko prvenstvo godine obavit će u tri termina, a za prvi termin koji počinje 19. decembra (nedjelja) i traje pet dana pet dana, selektor Ivica Obrvan računa na sljedeće igrače:

Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje), Harun Hodžić (Chambery), Alen Ovčina (Sloboda Tuzla), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Vlado Draganić (Borac), Ibrahim Haseljić (Gorenje Velenje), Luka Perić (Borac), Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Edin Klis (PPD Zagreb), Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Marin Vegar (Dobrogea Sud), Nikola Prce (Besa Famgas), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Dragan Pavlović (Koper), Aleksandar Milojević (Leotar), Ivan Karačić (Maccabi).

Rezervni igrači (dolaze u slučaju naknadnog poziva): Srđan Predragović (Alpla Hard), Damir Kadrić (Gračanica), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Dragan Šoljić (Ademar Leon), Luka Knežević (Borac).

Iako je Obrvan na prethodni širi spisak uvrstio Panića, desni desni bek Montpelliera ostao je pri provobitnoj odluci da neće nastupati za reprezentaciju dok je selektor Obrvan.

Što se tiče braće Benjamina i Senjamina Burića, oni će se naknadno priključiti reprezentaciji, s obzirom da imaju klupske obaveze do nove godine.

Predstojeće Evropsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu će nastupiti 24 ekipe.

Rukometaši BiH smješteni su u grupu E zajedno sa aktuelnim evropskim prvacima Špancima, te svjetskim vicešampionima Švedima. Realnije šanse za trijumf svakako ćemo imati u duelu protiv Čeha koji su naš rival iz trećeg šešira.

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će proći u drugi krug, u kojemu se spajaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F.

Nakon drugog kruga, po dvije najbolje idu u borbu za medalje.