Pobjeda je imperativ
12

Obrvan pred Austriju: Nadam se da ćemo biti dovoljno spremni i fokusirani

K. H.
Ivica Obrvan, selektor rukometne reprezentacije BiH, uoči meča protiv Austrije u Bugojnu kaže da je zadovoljan viđenim u prvim danima priprema, dok je Nikola Prce istakao da vjeruje kako naš tim može ostvariti pobjedu.

Obrvan je prije dva dana na Ilidži izvršio prozivku igrača pred duel protiv Austrije 14. marta u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine i nakon nekoliko treninga, kazao je da ekipa radi vrlo dobro i kvalitetno.

"Prve impresije su da su uslovi u kojima radimo sjajni. Imamo sve što je neophodno za vrhunsku pripremu, od smještaja, ishrane i dvorane... Sve ono što nam je na raspolaganju je fantastično, ekipa radi dobro i svi su fokusirani na ono što nas čeka. Sve teče po planu, od priprema, video snimaka, formacija i razgovora. Danas je četvrti dan u trenažnom procesu, privodimo kraju pripreme za meč protiv Austrije i nadam se da ćemo biti dovoljno spremni u nedjelju", rekao je Obrvan.

Kako je rekao, zadovoljan je načinom na koji su ga rukometaši BiH prihvatili.

"Već sam rekao da sam zadovoljan kako su me igrači prihvatili. Kao novi u priči s njima sam fokusiran na njih, oni na mene i to je ta prva faza ispitivanja. Mislim da je za sada sve dobro i kvalitetno i nadam se da će to trajati", dodao je Obrvan i na kraju zaključio:

"Sastav koji imamo pokazuje da imamo određenih promjena, svaka reprezentacija je prijavila 35 igrača i ono što imamo sada na popisu, ne znači da će i u budućnosti tako biti."

Nikola Prce ističe da vjeruje kako naš tim može ostvariti trijumf u meču protiv Austrije.

"Sigurno je da nemamo puno vremena, utakmica je u nedjelju i nema puno vremena za neke velike promjene osim tih nekih sitnih detalja. Imamo još dva-tri dana, idemo u Bugojno i ja se nadam da ćemo osvojiti dva boda i otvoriti sebi put za Euro", rekao je Prce i dodao:

"Vrijeme je za pobjedu."

Reprezentacija BiH nakon tri meča ima dva boda i zauzima drugo mjesto u grupi 2, a isti učinak imaju Austrija i Estonija koja ima i utakmicu više. Vodeća je Njemačka s osam bodova iz četiri meča.