Selektor BiH
37

Obrvan nakon poraza od Njemačke: Siguran sam da idemo na Evropsko prvenstvo

N. K.
Ivica Obrvan optimista (Foto: E. M./Klix.ba)
Ivica Obrvan optimista (Foto: E. M./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Bugojnu od selekcije Njemačke sa 24:26 u susretu petog kola kvalifikacija za Evropsko rukometno prvenstvo, a selektor bh. tima Ivica Obrvan bio je nezadovoljan konačnim ishodom.
"Odigrali smo vrhunsku utakmicu protiv jednog od favorita za olimpijsku zlatnu medalju. Došli su u punom sastavu. Od prve do posljednje minute smo bili u igri za barem remi. Šteta što nismo osvojili bod, a odlučili su nijanse. Bili smo dobri, teško je sve izanalizirati. Neke greške ili nesreće. Šteta što Hercegov šut nije ušao. Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Svaka čast igračima i čestitam im na energiji i dobrom izdanju", rekao je Obrvan nakon utakmice za BHT1.

Selektor BiH je podvukao da mu žao zbog posljednjeg gola kojeg smo primili, ali još jednom izrazio optimizam za odlazak na Euro.

"U povoljnoj smo situaciji zbog gol-razlike, ali ne smijemo zaboraviti da je odlućujuća utakmica u Austriji koja igra na domaćem terenu. Trebamo se regenerisati, čeka nas i naporan put. Spremit ćemo se. Vjerujemo da ćemo ostvariti našu želju da se plasniramo na Evropsko prvenstvo", poručio je Obrvan.

Odluka o plasmanu na Euro past će u posljednjoj utakmici protiv Austrije koja se igra u nedjelju u Grazu. Pod pretpostavkom da će Austrija danas pobijediti Estoniju, našoj selekciji će u tom susretu, s obzirom na bolji međusobni duel i pobjedu 27:21 u prvom susretu protiv Austrijanaca, odgovarati i neriješen rezultat kako bi osigurali drugo mjesto u grupi.