Rukomet
0

Novi predsjednik SEHA lige je Mihajlo Mihajlovski

FENA
Nakon što je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola podnio ostavku na dužnost predsjednika regionalne SEHA lige za njegovog nasljednika na današnjoj skupštini u Skoplju izabran je prvi čovjek Vardara Mihajlo Mihajlovski.

Izabrani su i novi dopredsjednici - Tomislav Grahovac iz Hrvatske, Velimir Marjanović iz Srbije i Agron Hajredin iz Makedonije. Novi direktor lige je Siniša Ostojić, a glavni tajnik i dalje ostaje Marjan Načevski.

"Svi će klubovi dobiti spisak uvjeta koje moraju ispuniti da bi mogli igrati u regionalnoj ligi. Bit će precizirane sve obveze sponzora i klubova. Sponzor će plaćati hotele, putovanja i službene osobe, a klubovi će prije svega morati imati određenu kvalitetu i igrati u dvoranama s više od 2000 mjesta na Gerflor podlozi", rekao je novi predsjednik za Balkan Handball.

Potpisan je sponzorski ugovor s Gazpromom koji će financirati troškove putovanja klubova, troškove takmičenja i smještaja ukoliko klubovi ispune uvjet od 2000 gledatelja po utakmici uz predaju 50 posto tv-prava. Gazprom će financirati i bogate nagrade za najbolje ekipe lige. Prvak će dobiti 35 hiljada eura, finalist 25 hiljada, trećeplasirana ekipa 15 tisuća, a četvrti 5000 eura.

U takmičenje se vraćaju klubovi iz Srbije, pa će iduće sezone SEHA liga imati 10-12 klubova - dva kluba iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, po jedan iz Crne Gore i Slovačke te Meškov iz Bjelorusije. Iz Bosne i Hercegovine pravo nastupa dobit će Borac iz Banje Luke, a druga ekipa samo ako ispuni uvjete.