Rukomet
69

Nikola Prce: Tuzlanska publika je najbolja dvoranska publika

Piše: M. H.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
U srijedu se u SKPC Mejdan u Tuzli od 20:15 sati odigrava rukometna kvalifikaciona utakmica za Svjetsko prvenstvo između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Slovačke.

Uoči početka novih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine rukometaši reprezentacije BiH danas su se družili s Tuzlacima na Sonom trgu.

Najviše interesovanja za bh reprezentativce pokazala je najmlađa populacija, a fotografisanje, potpisivanje autograma i lopti danas je privuklo pažnju prolaznika na ulicama Tuzle.

Selektor rukometne reprezentacije BiH, Dragan Marković istakao je da je današnje druženje s navijačima uvertira za dobru atmosferu u srijedu.

"U Tuzli smo odigrali jednu veliku utakmicu i zaprepastili cijeli svijet, da možemo igrati s jednom Danskom. Prošla utakmica u Tuzli nama je dala krila, jer nigdje u BiH nismo imali takvu atmosferu", izjavio je Marković.

Tuzlanski rukometaš Alen Ovčina istakao je da drugi put igra u svom gradu.

"Danas se družimo s malim rukometašima, na njihovim licima vidimo sreću, što i nama predstavlja veliko zadovoljstvo", rekao je Ovčina.

Ocijenio je da su sve utakmice bilo koje reprezentacije u Tuzli dobro podržane, te dodao da očekuju pobjedu nad Slovačkom, iako je ona najveći konkurent za prvo mjesto.

Nikola Prce smatra da je tuzlanska publika najbolja dvoranska publika, te da je Tuzla grad koji voli rukomet.