Jedan od najvećih
382

Nikola Prce posljednji put igrao za BiH: Bez naših navijača nemam taj osjećaj, ali je tako

K. H.
Nikola Prce (Foto: EPA-EFE)
Nikola Prce (Foto: EPA-EFE)
Velikan bh. rukometa Nikola Prce nakon 16 godina danas je odigrao posljednji susret za reprezentaciju BiH i odlučio staviti tačku na karijeru u najdražem dresu.

Prce je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine počeo igrati 2006. godine, a do danas odigrao je 120 utakmica u dresu nacionalnog tima i pri tome je postigao 445 pogodaka. Jedan je od najboljih igrača svih vremena koje je imala naša reprezentacija, a današnji meč protiv Španije bio mu je posljednji za našu selekciju.

Da je riječ o velikom rukometašu, ali i sportašu, dokaz je nagrada koju je dobio 2014. godine kada je proglašen za najboljeg sportaša naše države.

"Kad nema previše naših ljudi, nemam taj osjećaj da je bila zadnja utakmica, ali jeste... Žao mi je što to nismo završili pobjedom, iako smo stvarno bili blizu, ali na kraju smo pali. Ovo je bila moja zadnja profesionalna utakmica u dresu BiH. Mislim da je stvarno dosta. Sigurno bi bio najljepši mogući oproštaj da smo dobili, ali i ovako možemo biti zadovoljni. Čestitam Špancima, a nama sretan put", rekao je Prce nakon meča, a dodao je i koji mu je to najdraži trenutak u dresu reprezetnacije.


"Sigurno odlazak u Katar. Prvo veliko prvenstvo i ta utakmica s Islandom. Prvi put je uvijek najslađe, a najteži trenutak u karijeri je taj poraz od Mađarske u punoj Skenderiji. Malo mi je žao što je Evropsko prvenstvo ovako i počelo i završilo, bilo je tu i dosta vanjskih utjecaja na samu ekipu. Hvala svim navijačima ove reprezentacije i nadam se da će nas mlade snage i dalje uveseljavati."

Naša reprezentacija je, podsjećamo, porazom od Španije završila nastup na Evropskom prvenstvu, a prije toga naš najbolji tim izgubio je od Švedske i Češke.

Što se tiče Nikole, za nadati se da će jedan ovakav sportski radnik jednog dana dobiti svoje zasluženo mjesto u Rukometnom savezu BiH i da će, kao što je to radio na terenu, i "s druge strane parketa" biti čovjek koji gura bh. rukomet naprijed. Nikola, hvala za sve i sretno!