Teške muke
6

NFL zvijezde zaigrale rukomet pa je nastao urnebesan video

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Mađarski klub Ferencvaroš odlučio je pružiti priliku igračima NFL lige da se okušaju u rukometu, a portal Handball Planet danas je objavio urnebesan video koji prikazuje zvijezde američkog nogometa kako pokušavaju igrati ovaj sport.

Rukomet im definitivno nije polazio za rukom pa su se mnogi prisjetili rasprave koja je nastala prije mjesec u popularnoj ESPN-ovoj emisiji Highly Questionable.

Naime, tada je ismijavan rukomet kao sport tvrdeći kako bi Amerikanci s LeBronom Jamesom i bivšim quarterbackom Jayom Cutlerom bez problema osvojili zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Također, voditelji su poručili su i da bi LeBron, Patrick Mahomes i Cutler sami osvojili olimpijsko zlato te da ne postoji nijedan osmogodišnjak koji se želi baviti rukometom.

Ubrzo su uslijedile žestoke reakcije na te tvrdnje, a u odbranu rukometa stali su brojni rukometaši na čelu s Nikolom Karabatićem.

Također, zabilježene su reakcije nekih evropskih NBA košarkaša poput bh. reprezentativca Jusufa Nurkića i Slovenca Luke Dončića.

NFL