Rukomet
0

Neuspješan start bh. rukometaša

FENA
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2007. godine u Njemačkoj sinoć je u Lukavcu poražena od selekcije Holandije s 29:30 (17:14).

Sportska dvorana Lukavac, gledalaca 1.500, sudije Tomo Vodopivec i Robert Krasna (Slovenija), delegat Dragan Načevski (Makedonija).

BiH: Šabanović, Stojanović 6, Hajdarević 5, Malešević 5, Hurem 1, Prce 3, Omerović 1, Harmandić 3, Pavlović 1, Obradović 2, Martinović, Veselinov 2, Pjetlović, Vujović.

Holandija: Eilers, Van Olphen 8, Regersberg 3, Schidler 1, Posner 1, Lothenberg 1, Huizing, Bult 6, Over 1, Remer 8, Klemann 1, Gruneveld.

Sedmerci: BiH 7(5), Holandija 1(1); isključenja BiH 8,Holandija 14 minuta.

Pomlađena reprezentacija BiH neočekivano je poražena na startu kvalifikacija, od neugodne i uporne holandske ekipe, koja je u svojim redovima imala tri vrhunska igrača. Nakon početnog minimalnog vodstva gostiju, bh. rukometaši u poptunosti su preuzeli kontrolu. Sigurnom odbranom, te brzom i efikasnom igrom krila - Hajadarevića i Stojanovića držali smo vodstvo, koje na početku drugog dijela iznoslo 18:14 (32. minuta). Serjom 5:1 gosti su uspjeli poravnati rezultat, a u 41. minuti poveli su (22:23). U nastavku je došla do izražaja nedovoljna uigranost i pripremljenost bh. tima, što je rezultiralo brojnim tehničkim greškama. Čak u dva navrata Holanđani su se uspjeli odbraniti sa dva igrača manje, a u zadnja četiri minuta gosti su ušli s prednosti 24:28. Nošeni izuzetnom lukavačkom publikom bh. rukometaši u finišu su smogli snage da se vrate i poravnaju rezultat na 29:29, ali su u posljednjih 30 sekundi holanđani iskoristili isključenje Stojanovića i preko Remera došli do zaslužene pobjede. Priliku da susret, ipak, završimo nepobjeđeni 10 sedundi prije kraja nije realizirao Harmandić.

Revaš susret igra se 8. decembra u Penningenu.