Pobjeda u Kelnu
24

Montpellier savladao Nantes i drugi put osvojio Ligu prvaka

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Montpelliera su savladali Nantes i drugi put osvojili Ligu prvaka. U finalnom susretu u Kelnu Montpellier je u francuskom finalu nadigrao Nantes rezultatom 32:26 i na taj način se ponovo okitio titulom najbolje ekipe u Evropi nakon 2003. godine.

Montpellier, koji je dobio oba međusobna duela u francuskom prvenstvu ove sezone, je od sredine prvog poluvremena došao u vodstvo koje nije ispuštao do kraja.

Maksimalnih plus četiri (15:11) u prvom poluvremenu Montpellier je imao u 27. minuti, a na poluvrijeme je otišao s prednošću 16:13.

Početkom drugog poluvremena Hansen je sa tri brza pogotka utakmicu doveo u egal (16:16), no ubrzo je ponovo Montpellier stigao u vodstvo, a u posljednjih 15 minuta je ušao s vodstvom od tri pogotka razlike (21:18).

No, ubrzo ponovo Nantes se vraća u igru i u posljednjih deset minuta ulazi se s rezultatom 24.24. Ipak, Montpellier je uzvratio serijom 5:0 i riješio pitanje pobjednika.

Montpellier su do pobjede vodili Simonet i Fabregas sa po šest pogodaka, dok su po jedan manje dali Kavtičnik i Shebib.

U redovima poražene ekipe, za koju zbog povrede nije nastupao Burić, bolji od ostalih su bili Lazarov sa šest i Gurbindo sa pet pogodaka.

Treće mjesto na Final Fouru pripalo je PSG-u koji je ranije danas savladao prošlogodišnjeg osvajača Vardar rezultatom 29:28.