Rukomet
109

Mladoj Goraždanki Eni Kostić smiješi se uspješna rukometna karijera

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Članica prvog tima ŽRK Goražde Ena Kostić, jedna od najboljih rukometašica svog kluba nada se uspješnoj sportskoj karijeri. Dobri rezultati koje je postigla u posljednjih pet godina, brojne medalje i pehari obezbijedili su joj članstvo u selekcijama U-20 i U-18 reprezentacije BIH.

Ena u decembru tek puni 18 godina a već je sa svojim klubom i reprezentacijom postigla značajne uspjehe.

Na državnom juniorskom prvenstvu u Grudama ove godine je bila najbolji strijelac, nakon što je u tri susreta postigla čak 37 golova. Također je sa kadetskom reprezentacijom Kantona Sarajevo učestvovala na brojnim takmičenjima, a na Božićno – novogodišnjem turniru osvojila je titulu najboljeg strijelca i igrača.

"Počela sam trenirati sa devet godina, a aktivno igram u posljednjih pet godina. Članica sam prvog tima i do sada sam imala brojne ponude od drugih klubova iz BIH, ali volim svoj grad i klub tako da još nemam namjeru da odem", poručuje mlada rukometašica.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ističe kako su joj najveći uzori u sportu Andrea Lekić i Svjetlana Kitić dok odlične rezultate koje sama postiže duguje trenerima u klubu. Prve rukometne korake Ena je, ističe, naučila od Nermane Osmanagić koja joj je veliki oslonac i podrška.

"Za uspjeh je potrebno mnogo odricanja i rada ali ako ste uporni i vjerujete u sebe sve je moguće tako da bih pozvala mlade ljude da se bave sportom jer u našem gradu ima mnogo sportskih klubova. Sve je moguće postići ako želite", poručuje mlada rukometašica koja pohađa i Gimnaziju u Mješovitoj srednjoj školi "Enver Pozderović" i odlična je učenica.