Međunarodni turnir
42

Mladi rukometaši Solina i Splita pobjednici prvog "Summer cupa - Visoko 2017"

Klix.ba
Mladi rukometaši hrvatskih ekipa RK Solin i RK Split pobjednici su Prvog međunarodnog turnira "Summer cup", održanog u Visokom povodom Dana Općine.

U kategoriji 2004. godište ekipa Solina u finalu je pobijedila Gračanicu sa 13:11. Treće mjesto osvojio je banjalučki Borac pobjedom nad ekipom Splita sa 9:4.

Najbolji golman turnira je Ognjen Ostić (Borac), a najbolji igrač Luka Radovanović (Solin), dok je najbolji strijelac Denis Mehmedović iz Gračanice.

U idealnu postavu turnira izabrani su Salim Purić (Gračanica), Jure Gilić (Solin), Luka Vojvodić (Borac), Edvin Dželilović (Gračanica), Marko Punda (Solin).

U kategoriji 2002. godišta titulu je osvojila ekipa Splita, koja je u finalu savladala visočku Bosnu rezultatom 30:24, dok je treće mjesto pripalo ekipi Metaloplastike iz Šapca, koja je slavila sa 19:11 protiv RK Briješće.

Najboljim igračem proglašen je Harun Sirčo (Bosna), dok je najbolji strijelac Adnan Jamaković (Bosna) s 26 golova.

U idealnoj postavi su Filip Pavković (golman - Metaloplastika), Tino Drobnjak (lijevo krilo - Split), Harun Sirčo (lijevi bek - Bosna (V)), Ivan Radojčić (srednji bek- Metaloplastika), Berin Keso (desni bek - RK Bosna (V)), Kerim Semić (desno krilo - Bosna (V)), Matej Polić (pivot - Split).

U ženskoj konkurenciji igrale su tri ekipe, a titulu u kategoriji 2002. godište osvojila je visočka Bosna, koja je savladala Podgoricu sa 10:9, dok je u kategoriji 2000. godište slavio tim iz Crne Gore, koji je Visočanke savladao sa 21:11.