Pristižu pojačanja
68

Mirza Kapić je novi rukometaš Vogošće

D. B.
Rukometni klub Vogošća PH osvježava svoju ekipu i ozbiljno se priprema za novu sezonu Premijer lige BiH, a novi igrač je Mirza Kapić.

Kako je već poznato, Vogošća će i ove godine igrati u Evropi i traži pojačanja koja se mogu iznijeti sa svim izazovima.

Mirza Kapić (desno krilo) dolazi iz visočke Bosne. Iza sebe ima bogato iskustvo, sedam godina je nastupao za katarsku ekipu El Qiada, nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Katara. Bio je učesnik dva svjetska prvenstva, a tri puta je osvajao zlato na Azijskom prvenstvu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Brazilu s Katarom je osvojio 9. mjesto.

Naredne sezone, Mirzu ćemo gledati u dresu Vogošće.

"Prepoznao sam Vogošću kao klub uz kojeg mogu još više napredovati te mislim da Vogošća može napraviti veliki rezultat. Svom budućem timu, saigračima, želim dosta sportske sreće i da nas povrede zaobiđu“ , rekao je Kapić.

U Vogošći su sigurni da su doveli pravo pojačanje.

"Radi se o odličnom pojačanju kluba. Mirza Kapić je igrač koji iza sebe ima dosta iskustva, a uz to je mlad momak koji je željan napretka i dobrih rezultata. Mislimo da za ovu sezonu radimo dobru priču i nadamo se da će uroditi dobrim rezultatima. Odlučni smo da naš klub vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za vrh Premijer lige BiH“, saopćeno je iz kluba.