Rukomet
0

Mirza Džomba napušta hrvatsku reprezentaciju

Sarajevo-x.com
Foto: Tportal.hr
Foto: Tportal.hr
Jedan od najboljih krilnih rukometaša svijeta i osvajač mnogih medalja Mirza Džomba, prema pisanju hrvatskih medija, razočaran je postupcima izbornika i klupskog trenera Line Červara, te više neće nastupati za hrvatsku reprezentaciju.

"Svjestan sam da sam posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao u Pekingu. Žao mi je, ali to je realnost. Koljeno nije najbolje i teško bi izdržalo napore jednog jakog turnira", rekao je Mirza Džomba za Sportske novosti.

Iako su ga svi vidjeli na svjetskoj rukometnoj smotri, kojoj će početkom 2009. domaćin biti Hrvatska, Džomba je doživio i poniženje kod izbornika, ali i klupskog trenera Line Červara prenosi Tportal.hr.

"To što nisam zaigrao ni sekunde protiv Löwena u Njemačkoj samo je kap koja je prelila čašu. Trener Lino Červar me ponizio odnosom prema meni, a to neću dopustiti".

Iako je igrao u mnogo velikih klubova, pa čak i najboljoj svjetskoj ligi, španjolskoj, ovakav (sramotan) tretman nije imao.

"Nisam razgovarao sa Červarom nakon Njemačke jer između nas komunikacija uopoće ne postoji već jako dugo. Još od prije Pekinga. Zašto? Da znam u čemu je problem, riješio bi ga. Zaslužio sam bar da mi se kaže da me ne žele... Znam da sam dugo bio ozlijeđen, ali nakon svega sam barem zaslužio da mi se kaže: 'Odlazi, ne trebaš nam'. A ne da mi se događaju ovakve stvari", razočarano je zaključio Džomba u razgovoru za Sportske novosti.