Napušta Veszprem
4

Mirsad Terzić karijeru nastavlja u Poljskoj

F. Z.
Mirsad Terzić (Foto: EPA-EFE)
Mirsad Terzić (Foto: EPA-EFE)
Kapiten rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine - Mirsad Terzić karijeru će nastaviti u redovima poljske Wisle Plock, zvanično je saopćio ovaj klub.

Terzić je tako postao drugo pojačanje Wisle za narednu sezonu, nakon što je u klub ranije došao desni bek - David Fernandez. Jedan od najboljih defanzivaca Evrope govorio je za službenu stranicu kluba.


"Dolazim iz sportske porodice, moj otac je bio nogometaš, a brat košarkaš. Ne znam kako, neki prijatelji iz škole su igrali rukomet, otišao sam s njima i zaljubio se u taj sport. Igrao sam za jedan lokalni sarajevski klub Olimpik, a potom i Željezničar. Potom sam otišao u Izviđač, a onda u Zagreb pa u Celje, a potom sam bio 11 godina u Veszpremu", rekao je Terzić u razgovoru za klupsku stranicu i dodao:

"Mogu reći da sam posljednjih godina u Veszpremu igrao samo odbranu, ali prije sam igrao i u napadu. Uvijek kažem da ću sve uraditi za ekipu. Ako je to odbrana, to ću uraditi za tim, ako je nešto drugo uradit ću i to. Ako ste igrali u napadu lako je prepoznati neke situacije u odbrani. Lako je pretpostaviti šta će protivnik uraditi".

Terzić kaže kako odlično poznaje svoje buduće saigrače.

"Čuo sam mnogo o Wisli Plock. Naravno radio sam sa Xavijem Sabateom i Josepom. Vidio sam da klub ima velike ambicije, grad je lijep, vidim sebe i svoju porodicu tu. Možemo uživati i mogu ostvariti dobre rezultate s klubom. Znam gotovo sve rukometaše u Wisli. Dugo sam u rukometu. Ako ih ne znam privatno, znam ih kroz rukomet. Vjerujem da ću se brzo uklopiti", rekao je Terzić.

Govorio je i o prijateljstvu navijača Veszprema i Wisle Plock.

"Bilo mi je čudno na početku, ali kasnije sam pitao navijače Veszprema i oni su mi rekli da Poljake doživljavaju kao braću kroz historiju. Za mene s Balkana bilo je čudno da protivnički navijači podržavaju ekipu. To je primjer za čitav sport i zadovoljstvo je biti na terenu kada vidite da protivnici pjevaju pjesme drugog kluba. Pamtim sve utakmice u Orlen Areni. Mogu reći da je teško igrati ovdje. Arena je zaista prelijepa, ali atmosfera koju prave navijači daje snagu domaćoj ekipi i teško je igrati ovdje", istaknuo je Terzić.