Previše obaveza
17

Ministar Staša Košarac podnio ostavku na mjesto predsjednika RK Slavija

F. Z.
Staša Košarac
Staša Košarac
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Slavija, saopćio je na svom Instagram profilu.

Košarac je istaknuo kako je ostavku na mjesto predsjednika Slavije podnio zbog odgovornosti i obima posla na poziciji ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

"Ljubav prema rukometu traje od malena. Odrastao sam uz rukometnu loptu i aktivno se bavio ovim sportom. U proteklim godinama maksimalno sam se trudio da doprinesem institucionalnom razvoju rukometa na ovim prostorima. Svi koji me poznaju, znaju da prema RK Slavija gajim posebne prijateljske emocije", poručio je Košarac i dodao:

"Zbog odgovornosti i obima posla na poziciji ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH nisam u prilici da se predano posvetim obavezama u UO RK Slavija, te sam, sa žaljenjem, podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora. RK Slavija želim uspješan nastavak rada i što više dobijenih utakmica."