Rukomet
0

Minimalna pobjeda rukometaša BiH

FENA
Foto: Radio Q
Foto: Radio Q
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zabilježila je četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

U petom susretu kvalifikacija za SP rukometaši BiH su večeras u Visokom, u dvorani Mladost pred oko 3.500 gledalaca, savladali Grčku sa 28:27 (15:10).

Rukometaši BiH su uz dosta problema došli do četvrte pobjede, koja ih ostavlja u igri za plasman u baraž. Mada su većim dijelom susreta imali prednost i do sedam golova rukometaši BiH su u odlučujućim trenucima napravili nekoliko katastrofalnih grešaka, što ih je koštalo ubjedljivije pobjede.

Nakon prvih desetak minuta izjednačene igre rukometaši BiH su u drugom dijelu prvog poluvremena napravili seriju od 4:0 i poveli sa 9:6. Dobru igru bh. igrači krunisali su vodstvom od pet golova u 23. minuti, a samo tri minute kasnije bilo je sedam golova razlike za BiH (15:8). Ipak, posljednje minute prvog dijela pripale su gostima, koji su sa dva uzastopna gola smanjili na 15:10.

Početkom drugog poluvremena rukometaši BiH ponovo su poveli sa sedam golova razlike. Nakon što su Grci zaigrali odbranu 5-1, zaustavivši dotad najboljeg strijelca BiH Nikolu Prcu, počeli su problemi za bh. selekciju. Igrači BiH teško su dolazili u situaciju za šut, a Grci su brzim kontranapadima smanjivali prednost, pa je sredinom drugog poluvremena rezultat bio 21:18. Rezultatska neizvjesnost trajala je do kraja meča, a u 58. minuti golovima Dokića i Prce BiH je povela sa 28:25. Ipak, u posljednjoj minuti rukometaši BiH napravili su dvije vezane greške, pa su Grci uspjeli s dva gola ublažiti poraz.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su Stojanović sa šest, te Prce i Pjetlović sa po pet golova, a kod Grčke Sanikis sa osam i Karipidis sa sedam pogodaka.

Uzvratni susret na rasporedu je u subotu u Grčkoj, a rukometašima BiH bit će potreban remi ili pobjeda za plasman u baraž.