Liga prvaka
0

Međić: Bosna se ne boji Löwena

Piše: Edin Isanović
Foto: A. Berbić
Foto: A. Berbić
Na parket Zetre istrčaće jedna od najboljih evropskih ekipa. No, i pored toga iz tabora bh. prvaka poručuju – nema predaje.

Ekipa sarajevske Bosne BH Gas danas u Zetri sa početkom u 15:30 sati igra utakmicu 3. kola grupe “B” Lige prvaka protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena. U predhodna dva kola bh. predstavnik upisao je jednu pobjedu i poraz.

Njemački klub, koji se nekada zvao Kronau je u vlasništvu Dietmara Hoppa, predsjednika fudbalskog kluba Hoffenheim. Lijevi bek "Lavova" Poljak Karol Bielecki je već imao priliku igrati protiv našeg šampiona i to u sezoni 2003/04, kada je nastupao za Vive Kielce, koji je ove sezone zajedno sa Bosnom u grupi.

Rhein-Neckar Löwen je prošle sezone stigao do polufinala Lige prvaka i do trećeg mjesta u njemačkom prvenstvu. Ambicije ovog bogatog kolektiva vezane su za osvajanje jednog trofeja u pomenutim natjecanjima.

RK Bosna BH GAS je svjesna snage svog suparnika, ali je sigurno da se neće unaprijed predati. Evo šta je na press konferenciji pred ovaj okršaj rekao strateg “studenata” Irfan Smajlagić:

“U utakmicu ulazimo sa maksimalnom ambicijom i makismalnim optimizmom.Naš suparnik zaslužuje veliki respekt. Na svim pozicijama imaju po tri kvalitetna igrača. Svi smo svjesni šta nas čeka. Međutim, i mi smo naporno radili u predhodnom periodu. Uloženo je mnogo truda i mislim da protiv svakog rivala možemo igrati ravnopravno. Priželjkujem dosta gledalaca, da nas publika podrži da napravimo dobar rezultat. Ključno je da zajedništvom dođemo do konačnog cilja”.

Slično razmišlja i srednji bek Bosne BH Gas, Tarik Međić.

"Način na koji smo radili u proteklih skoro tri mjeseca daje nam za pravo da vjerujemo kako se možemo nositi sa jednom takvom ekipom kao što je Löwen. O njihovoj snazi je suvišno govoriti i mi ih u svakom slučaju respektujemo, ali ih se ne bojimo. U ime svojih suigrača mogu obećati da ćemo ostaviti srce na terenu, pa ćemo vidjeti koliko se možemo oduprijeti jednoj takvoj ekipi" podvukao je Međić.

Utakmicu sude Norvežani Andre Hansen i Oistein Pettersen, dok je delegat Allan Lund iz Danske. Rukovodstvo bordo tima pozvalo je sve ljubitelje rukometa da svojim prisustvom u dvorani uveličaju ovaj spektakl.

Tabela grupe “B”

  1. Veszpren 3 2 0 1 4

  2. Rhein . Neckar Löwen 2 1 1 0 3

3.KS Vive Targi Kielce 3 1 1 1 3

  1. Bosna BH GAS 2 1 0 1 2

  2. Gorenje Velenje 2 1 0 1 2

  3. Chambery 2 0 0 2 0