Rukomet
33

Marković: Pobjeda Hrvatske je zaslužena, ne zamjeram svojim igračima

Klix.ba
Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Dragan Marković nakon večerašnjeg poraza od Hrvatske čestitao je prvom čovjeku protivničke selekcije Slavku Goluži, na, kako je rekao, apsolutno zasluženoj pobjedi.
Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Marković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Mislim da je utakmica odlučena već u prvom poluvremenu. Vidjeli ste da se mi nismo psihički i fizički odmorili od utakmice sa Tunisom. U drugom poluvremenu smo se popravili u jednom dijelu igre, ali nije to bila naša igra", kazao je selektor.

Dodao je da ne zamjeri puno svojim izabranicima, ali da mu je drago što su neki mladi igrači dobro iskoristili šansu koju su dobili.

Alen Ovčina (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Alen Ovčina (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Nije bilo neke šanse da se vratimo egal u utakmicu ili da pobijedimo. Hrvatska je pokazala da je najbolja reprezentacija u grupi. Želimo im sve najbolje. Normalno da ćemo navijati za njih, ali i za Makedonce i Slovence. Nama ostaje koncentracija na President kup, da odigramo što bolje, da skupimo snage i da se psihički i fizički pripremimo za te dvije utakmice", istakao je na konferenciji za medije selektor BiH.