Rukomet
11

Marković objavio spisak rukometaša za susrete sa Bjelorusijom i Danskom

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković objavio je spisak rukometaša na koje računa za utakmice 5. i 6. kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, odnosno za susrete s Bjelorusijom i Danskom.

Na Markovićevom spisku se nalazi 19 rukometaša, a to su Benjamin Burić, Mario Blažević, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Stefan Janković, Marko Tarabochia, Dejan Malinović, Marko Pantić, Kosta Savić, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

Kao što je moguće primijetiti, na spisku nema kapitena Muhameda Toromanovića, koji je tokom priprema uoči utakmice protiv Litvanije zbog zamjerki prema stručnom štabu na čelu s Markovićem, kao i prema organizaciji u vezi sa reprezentacijom, napustio naš državni tim.

Novo ime u reprezentaciji je Zagrepčanin Marko Tarabochia, rukometaš Azotyja, koji je dobio bh. državljanstvo i stekao uslove za nastup za BiH.

Utakmica BiH - Bjelorusija se igra 11. juna u 20:15 sati u Zenici, a potom će naša reprezentacija biti gost Danskoj 14. juna u Brondbyju. Ta utakmica se također igra u 20:15 sati.