Rukomet
35

Marko Komnenović pojačao sarajevsku Bosnu

Piše: D. B.
Marko Komnenović
Marko Komnenović
Rukometaši sarajevske Bosne su počeli sa pripremama za drugi dio sezone, a ekipi se priključio i novi igrač Marko Komnenović, koji je stigao iz Maglaja.

Dvadesetjednogodišnji desni bek je pored Maglaja u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Gračanicu, Derventu, Lokomotivu i Leotar iz njegovog rodnog Trebinja.

"Drago mi je što mi se ukazala prilika da obučem dres Bosne i nadam se da ću je iskoristiti na najbolji mogući način. Novi saigrači su me odlično dočekali te smo startali sa jakim treninzima pod palicom trenera Riđića. Bosna trenutno dijeli treće mjesto u Premijer ligi BiH, plasirala se i u četvrtfinale Kupa BiH i sigurno da su ambicije visoke. Čeka nas zanimljiva polusezona u kojoj ćemo, vjerujem, imati razloga za slavlje", izjavio je Komnenović.

Potpredsjednik RK Bosna Rijad Kobilj smatra da će Komnenović dati puni doprinos rezultatima ekipe.

"U protekloj polusezoni smo postigli značajan rezultatski uspjeh unatoč deficitu u igračkom kadru, gdje smo praktično igrali bez klasičnog desnog beka. U prelaznom roku smo taj problem riješili te je u naše redove pristupio mladi i talentirani ljevak Marko Komnenović. Vjerujemo da će uz stručni rad Daniela Riđića pružiti sve ono što od njega očekujemo, a RK Bosna, kao i uvijek, ima visoke ambicije u nastavku prvenstva", istakao je Kobilj.