Rukometaš Zrinjskog
0

Marić: Maglaj ima snažnu ekipu, ali pobjeda ne smije doći u pitanje

FENA
Foto: HMRK Zrinjski
Foto: HMRK Zrinjski
U dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru u subotu u 19:30 sati sastat će se rukometaši Zrinjskog i Maglaja.

Prvi susret između ove dvije ekipe odigran je još jesenas u Maglaju kada su domaćini slavili u neizvjesnoj završnici s 25:23.

Marijan Marić, dirigent mostarske odbrane, koji je ujedno i četvrti najbolji strijelac kluba, ističe kako je pobjeda u derbiju u Banjoj Luci protiv aktualnog prvaka BiH, kojom su rukometaši HMRK Zrinjski Mostar čvrsto zauzeli treću poziciju premijerligaške tabele, pokazala da trenutna pozicija nije slučajna, već rezultat mukotrpnog rada.

"Dolazi nam Maglaj, ekipa koja nas je svladala u prvom dijelu sezonu i koja se u nastavku pojačala s dva-tri kvalitetna igrača. Između ostalog, doveli su i krilo koje je osvojilo srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Katru što je dokaz da žele napraviti nešto više u ovoj sezoni", objašnjava Marić.

Radi se, kaže, o snažnoj ekipi, ali igrači Zrinjskog vrijedno treniraju ove sedmice i ne sumnjaju u svoju kvalitetu te uz detaljnu analizu protivnika i potporu domaće publike, pobjeda, kako ističe, ne smije doći u pitanje.

Mostarski rukometaši su hit ovosezonske Premijer lige, a uz to su i jedna od najmlađih ekipa i svoje ambicije ne kriju.

"S pobjedom u Banjoj Luci ušli smo u igru za prvo mjesto. Ipak, s dva domaća poraza iz prve polusezone osvajanje prvenstva nam je otežano. Priliku imamo, no ne odlučujemo sami o sebi. Mi se spremamo za svaku sljedeću utakmicu. Ne mislimo baš toliko daleko jer prvenstvo je praktički tek počelo. Potajno se nadamo prilici za titulu i naravno da ćemo je iskoristiti ukoliko se ukaže", poručuje Marijan Marić.

Mostarski rukometaši uživaju veliku potporu publike te isto očekuju i u ovoj utakmici.

"Ovo je jako važna utakmica za ekipu jer bi pobjedom odlično najavili sljedeći susret u Vogošći", dodaje Marić.

Za kraj je pozvao navijače Zrinjskog i ljubitelje rukometa u Mostaru da napune dvoranu u subotu i da uživaju u još jednoj vrhunskoj rukometnoj predstavi svojih domaćih momaka.

Svi zainteresirani koji ulaznice kupe u pretprodaji svaki dan od 10:00 do 18:00 sati u GBT shopu, Vukovarska 29, ostvaruju popust u visini broja golova koje Zrinjski postigne u subotu, navode iz HMRK Zrinjski.