Duel dvije Bosne
48

Lagumdžija: Visočani su kvalitetniji od nas, ali očekujem pobjedu

Klix.ba
Sead Lagumdžija
Sead Lagumdžija
Osamnaesto kolo rukometne Premijer lige BiH donosi duel dvije Bosne, sarajevske i visočke.

Pred početak tekuće polusezone, na klupu sarajevskog kuba su stigla dva mlada trenera, Sanjin Kolaković i Sead Lagumdžija, koji već nekoliko godina uspješno vode Školu rukometa Sedmerac.

"Prije skoro dva mjeseca smo preuzeli ovu veoma mladu ekipu Bosne i već sad vidimo zadovoljavajući napredak. Stvorili smo ekipu koja zajedno diše i funkcioniše kao prava porodica, što je osnov za bilo kakve rezultate. Naravno, konstantnim radom i treniranjem, evidentan je pomak i na terenu, kako u napadu, tako i u odbrani. Ekipa je veoma mlada i sastavljena je pretežno od igrača iz Sarajeva, a kvaliteta ima mnogo te, uz pravi pristup, ovdje ima igrača koji mogu napraviti ozbiljnu rukometnu karijeru", smatra Sead Lagumdžija, pomoćni trener i trener golmana RK Bosna.

Studenti su u 2018. godini doživjeli poraze od dvije vodeće ekipe prvenstva, a slavili su nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak.

"Imali smo veoma težak raspored na samom početku, što je rezultiralo nešto lošijim igrama u pojedinim trenucima. Ipak, pobijedili smo Kakanj, što je veoma bitno za nas, kako zbog stanja na tabeli, tako i sa psihičkog aspekta. Nažalost, nakon te utakmice je uslijedio težak poraz u Ljubuškom od Izviđača, jedne od najboljih ekipa prvenstva, no ne smatram da je taj rezultat realan pokazatelj našeg kvaliteta. Mi smo u toj utakmici igrali bez povrijeđenog Harisa Bračkovića, kapitena ekipe, koji je u ovom momentu naš ključni igrač te vjerujem da ćemo u nastavku sezone pružati sve bolje igre", izjavio je Lagumdžija.

Utakmice u kojima su se sastajale dvije Bosne su uvijek bile dobre rukometne predstave.

"Visočka Bosna je naš stari rival. U ovom trenutku su kvalitetniji od nas, imaju nekoliko odličnih igrača, uključujući i neke bivše reprezentativce BiH, poput Adnana Harmandića i Ivana Divkovića, koji su u prošlosti nosili dres našeg kluba. Ipak, nećemo ući u ovu utakmicu sa bilo kakvim pretjeranim respektom te očekujem da ćemo pružiti dobru igru, ostaviti srce na terenu pa i pobijediti. Svojim pristupom na treninzima i utakmicama, ovi momci to zaslužuju", završio je pomoćni trener nekadašnjeg prvaka BiH.

Susret dvije Bosne je na rasporedu sutra u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu od 20 sati, a ulaz je slobodan.