Odlučujući meč
19

Tok utakmice / Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u rukometu: BiH - Švicarska 21:15

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je u Tuzli u odlučujućem meču protiv Švicarske te je izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. Tekstualni prijenos utakmice iz dvorane Mejdan mogli ste pratiti na portalu Klix.ba

Kraj susreta

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Švicarsku u Tuzli rezultatom 21:15 čime je izborila plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

60' - Predragović postiže još jedan pogodak čime je stavio tačku na ovaj susret!

59' - Za kraj - CEPELIN! Sjajna akcija našeg tima i potvrda velike pobjede protiv Švicarske!

58'- Burić bilježi 20. odbranu, njegov današnji nastup zaslužuje sve pohvale.

57' - Vegar postiže novi pogodak, čini se da je pitanje pobjednika u Tuzli sada odlučeno. Do kraja meča ostale su još tri minute, naš tim ima prednost od četiri pogotka razlike.

56' - Još jedna sjajna odbrana Burića, Mejdan je na nogama i pruža veliku podršku bh. rukometašima.

55' - Panić preuzima odgovornost u najbitnijem trenutku na meču i postiže novi pogodak za tri razlike (18:15).

54' - Benjamin Burić bilježi 17. odbranu. Možda i najbolja utakmica u dresu reprezentacije BiH.

53' - Panić postiže pogodak za 17:15, dva pogotka razlike za naš tim sedam minuta prije kraja meča.

53' - Neizvjesnost na vrhuncu u dvorani Mejdan u Tuzli.

51' - Švicarci postižu dva brza pogotka. Naš tim sada ima samo jedan pogodak prednosti (16:15).

50' - Vegas postiže sjajan pogodak za novo vodstvo od tri razlike. Rezultat je 16:13.

49' - Švicarci su još uvijek u igrI, stative i prečke zaustavljaju udarce bh. rukometaša. Na drugoj strani, Benjamin Burić.

47' - Predragović pogađa i prekida crnu seriju našeg tima, Švicarci odmah uzvraćaju. Trenutno imamo vodstvo od dva pogotka razlike (14:12).

46' - Küttel postiže prvi pogodak na današnjoj utakmici, rezultat je 13:11 za naš tim.

45' - Udarac Panića s deset metara, Portner uz pomoć prečke zaustavlja ovaj pokušaj. Zbog crvenog kartona imamo igrača manje još minutu, ali Burić još jednom brani.

44'- Crveni karton za Nuića.

43' - Lier postiže pogodak s lijevog krila, a nakon što smo brzo izgubili loptu, Meister pogađa za deseti pogodak Švicarske. Rezultat je 13:10, a selektor Bilal Šuman je pozvao time-out.

42' - Portner brani udarac Tarabochije, Burić istom mjerom uzvraća na drugoj strani. Njegova odbrana još više dobija na značaju s obzirom na to da imamo igrača manje.

41' - Švicarci postižu osmi pogodak, sudije su nakon pogotka kaznile Nuića s dvije minute isključenja.

38' - Sjajna igra u odbrani naših rukometaša, Nuić je istrčao kontranapad i postigao svoj prvi pogodak u večerašnjem susretu. Trenutni rezultat je 13:7 i prvi put imamo šest pogodaka razlike.

37' - Benjamin Burić bilježi 12. odbranu u večerašnjem susretu.

35' - Prvi pogodak u drugom poluvremenu za BiH postiže Tarabochia za vodstvo od 12:7.

34' - Još uvijek smo bez pogotka u drugom poluvremenu. Srećom, ni Švicarci ne igraju dobro u napadu pa naš tim još uvijek ima četiri pogotka prednosti.

32' - Von Deschwanden iz polukontre postiže prvi pogodak u drugom poluvremenu. Rezultat je 11:7 za naš tim.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme. Burić brani prvi napad Švicaraca.

Očekuje se početak drugog poluvremena.

Poluvrijeme

Nakon prvih 30 minuta naša reprezentacija ima vodstvo od 11:6 i nalazi se na korak od plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine. Treba napomenuti da je prvo ime dosadašnjeg toka utakmice golman Benjamin Burić koji je djelovao nesavladljivo.

30' - Švicarci su pokušali preko krila postići pogodak, ali i s dva igrača manje, Benjamin Burić brani udarac. Fenomenalni Benjamin Burić!

29' - Dvije minute kazne za Ovčinu, a nakon toga i Terzić dobija dvije minute. Trenutno smo s dva igrača manje na terenu.

27' - Malinović postiže pogodak, trenutni rezultat je 11:6 za našu reprezentaciju.

25' - Švicarci bez ikakve ideje u napadu, dugo već nisu postigli pogodak. Burić je opet odbrani udarac (osam odbrana), ali su naši igrači nekako izgubili loptu i von Deschwanden postiže pogodak.

23' - Još jedna fenomenalna odbrana Burića kojeg je večeras gotovo pa nemoguće savladati. U nastavku napada Panić postiže pogodak za 10:5.

22' - Vranješ koristi činjenicu da Švicarci igraju bez golmana i postiže još jedan pogodak. Trenutno imamo vodstvo od 9:5.

20' - Burić dva puta brani udarac Švicaraca iz otvorene pozicije, s poda asistira za Ovčinu, ali Portner brani njegov udarac. Još uvijek je četiri pogotka razlike za naše rukometaše.

17' - Panić postiže novi pogodak, Švicarci u sljedećem napadu prave probijenje, a Ovčina koristi prazan gol i postiže svoj četvrti pogodak na današnjem meču. Sjajna igra rukometaša BiH, posebno u odbrani, za vodstvo od 8:4.

16' - Perić spušta loptu na crtu, Portner brani udarac Vranješa da bi Švicarci iz kontre postigli četvrti pogodak preko Alilija. Rezultat je 6:4.

15' - Perić postiže svoj prvi pogodak, a šesti za našu reprezentaciju. Burić na drugoj strani opet brani.

14' - Švicarci nakon time-outa postižu pogodak. Trenutni rezultat je 5:3 za BiH. Na drugoj strani Portner skuplja još jednu odbranu, ali lopta je u našem posjedu.

13' - Fenomenalna akcija naše reprezentacije! Burić je još jednom bacio loptu preko čitavog terena, a Ovčina lagano postiže pogodak na prazan gol. Maksimalnih tri razlike za Bosnu i Hercegovinu.

12' - Mirsad Terzić postiže svoj prvi pogodak. Naši rukometaši sada imaju vodstvo od 4:2.

11' - Burić prvo brani, a nakon toga sjajno asistira preko čitavog terena za Ovčinu koji postiže svoj drugi pogodak.

9' - Panić s distance postiže pogodak od 2:1, ali Švicarci brzo stižu do poravnanja.

7' - Gol! Prvi pogodak za našu reprezentaciju postiže Ovčina. Rezultat je 1:1.

5' - Portner upisuje već treću odbranu, šutirao je Tarabochia koji je u prvom meču realizvao tri od tri sedmerca.

5' - Isključenje za Huwylera i sedmerac za našu reprezentaciju.

3' - Maros pogađa za vodstvo Švicarske, Lier je zaradio žuti karton.

3' - Žuti karton za Predragovića, skoro su tri minute igre prošle, a još uvijek nema pogodaka.

1' - Prvi napad imala je naša reprezentacija, ali Portner brani udarac.

Meč u Tuzli je počeo. Sretno našim rukometašima.

19:57 - Protiv Švicaraca smo do sada igrali tri puta uključujući i posljednji meč u srijedu, a za sada imamo maksimalan učinak od tri pobjede.

19:55 - Sjajna atmosfera u Tuzli pet minuta prije početka utakmice. Naši rukometaši će večeras imati veliku podršku s tribina.

19:53 - Prepuna dvorana Mejdan pjeva nezvaničnu himnu Bosne i Hercegovine "Jedna si jedina".

19:52 - U toku je intoniranje himne Švicarske.

19:52 - Sudije večerašnjeg meča su Mađari Péter Herczeg i Péter Südi dok je delegat Darko Repensek iz Slovenije.

19:50 - "Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Švicarci su sada osjetili nas, a i mi smo njih. Oni će željeti da nas pobijede u Mejdanu i moramo se pripremiti na njihove napadačke opcije. Znamo šta nam je činiti i znamo kako ćemo igrati. Imamo sve uslove da dovršimo dobro započet posao i to ćemo i učiniti", rekao je selektor Bilal Šuman

19:48 - Sudije večerašnjeg meča su Mađari Péter Herczeg i Péter Südi dok je delegat Darko Repensek iz Slovenije.

19:45 - Trenutno stanje na tabeli:

Nakon tri odigrane utakmice Bosna i Hercegovina ima četiri boda, identično kao i Švicarska, ali bolji međusobni omjer koji u konačnici odlučuje putnika u baraž za Svjetsko prvenstvo. U prvom kolu slavili smo protiv Estonije u Skenderiji, a nakon toga smo u Talinu doživjeli poraz. S druge strane, Švicarska je u oba navrata pobijedila Estoniju ali je poražena od naše selekcije u meču trećeg kola. Estonija je nakon poraza od Švicarske izgubila svaku šansu za odlazak u baraž.

19:42 - Ulaznice za večerašnju utakmicu već su odavno bile rasprodate i Švicarce je dočekao pravi "pakao" u dvorani Mejdan.

19:40 - Za reprezentaciju BiH igraju: Burić, Tatar, Ahmetašević, Malinović, Mandić, Ovčina, Panić, Perić, Predragović, Tarabochia, Terzić, Toromanović, Vegar, Vranješ i Vražalić.

Sastav reprezentacije Švicarske: Winkler, Portner, Blätter, Dähler, Delhees, Geisser, Gerbl, Huwyler, Küttel, Lier, Maros, Meister, Röthlisberger, Rubin, Alili i Von Deschwanden.

19:35 - Izabranici Bilala Šumana pobijedili su Švicarsku prije tri dana u dvorani Sporthalle Kreuzbleiche u St. Gallenu rezultatom 24:21, a u večerašnjem meču potreban nam je minimalno neriješen rezultat kako bi izborili plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice posljednjeg četvrtog kola grupe 6 kvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine, a u dvorani Mejdan u Tuzli sastaju se Bosna i Hercegovina i Švicarska.