Peto kolo
18

Tok utakmice / Kvalifikacije za EP u rukometu: BiH - Bjelorusija 25:31

Piše: K. H.
Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba
Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Tuzli protiv selekcije Bjelorusije igrala je susret 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a tekstualni prijenos utakmice uz video zapise i fotografije mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
60' - Pet minuta bez pogdaka, na kraju poraz našeg tima 31:25.

55' - Pet minuta do kraja meča, naši igrači su se faktički već sada predali. Haseljić postiže četvrti pogodak (24:31).

54' - Šilović postiže novi, sedmi pogodak za Bjelorusiju.

52' - Bilal Šuman je dobio žuti karton zbog prigovora. Šilović postiže novi gol za goste, 29. u ovom susretu. Na drugoj strani, Panić je uzvratio.

48' - Novi gol za goste, ali je Mirko Herceg na drugoj strani postigao prvi pogodak.

45' - Karalek sada koristi jednu odbijenu loptu i vraća Bjelorusiji pet golova prednosti. Nakon što smo izgubili loptu, Bjelorusi postižu gol faktički s centra za vodstvo od šest golova (20:26). Teška situacija za naš tim.

44' - Sjajna akcija našeg tima, Perić spušta za Burića koji postiže novi gol, no na drugoj strani odmah je Puhovski postigao novi gol.

42' - Toromanović pogađa nakon kontranapada. Malo sreće za našu reprezentaciju u ovim trenucima, Bjelorusija pogađa stativu.

41' - Kuleš... Šesti gol sjajnog Bjelorusa koji je sada sa 11 metara, u trenucima kada je gostima prijetio pasivan napad, postigao novi sjajan gol.

39' - Terzić sa sedmerca postiže novi gol za naš tim. Treba nam dobra igra u odbrani i brzi golovi iz kontranapada.

38' - Burić brani, Terzić sjajno dodaje do Ovčine koji postiže gol. Puhovski na drugoj strani odmah uzvraća.

37' - Perić sjajno spušta za Burića koji pogađa, ali i Bjelorusija iz brzog centra uzvraća (16:21).

35' - Četvrti gol Mirsada Terzića, naš najbolji strijelac u dosadašnjem toku utakmice. Sada smo na minus četiri. Ipak, Nikulenkau postiže 20. gol za Bjelorusiju.

34' - Terzić je promašio sedmerac, ali mu se lopta odbila i nakon toga je pogodio (14:18). Odmah na drugoj strašni, Kuleš je još jednom pokazao klasu i postigao 19. gol za Bjelorusiju. Pet udaraca, pet pogodaka.

32' - Panić uz dosta sreće postiže prvi gol za naš tim u drugom poluvremenu. Važan gol jer igramo s igračem manje.

31' - Počelo je drugo poluvrijeme, Bjelorusi odmah na početku postižu 18. gol.

Prvo poluvrijeme

30' - Perić je sjajno spustio loptu za Burića koji pogađa, ali Šilović na drugoj strani postiže nevjerovatan gol i donosi prednost od pet golova razlike za Bjelorusiju na poluvremenu.

28' - Terzić još jednom s linije sedmerca pogađa, ali je Šilovič uzvratio na drugoj strani.

27' - Bjelorusi postižu i 13. pogodak i imaju vodstvo od 13:10. Nakon što smo izgubili loptu, Kuleš je pokazao o kakvom majstoru se radi i pogodio za vodstvo od četiri razlike.

24' - Mirsad Terzić sa sedmerca rutinski pogađa, ali i Jurinok na drugoj strani.

22' - Kuleš sjajno pogađa, ali Karačić uzvraća. Na drugoj strani Bjelorusi su opet postili gol i imaju vodstvo od 10:9. Šilovič na kraju 22. minute postiže još jedan pogodak za goste.

19' - Osmijeh na licu Bilala Šumana, Terzić je sjajno uposlio Burića, a ovaj s crte pogađa za poravnanje (8:8).

18' - Haseljić postiže treći pogodak i vraća naš tim u igru. Trenutno je 8:7 za Bjelorusiju.

16' - Prva odbrana Benjamina Burića, a odmah na drugoj strani Karačić je izborio sedmerac i dvije minute za jednog igrača Bjelorusije. Ipak, Prce nije pogodio.

15' - Haseljić postiže gol za naš tim nakon dobre akcije, trenutno je dva razlike za Bjeloruse koji su propustili realizovati sedmerac.

12' - Dugo se igra bez pogotka. Senjamin Burić je dobio dvije minute kazne, ali smo se uspjeli odbraniti i iz kontranapada Hamidović pogađa za 7:5. Puhouski na drugoj strani postiže osmi gol za Bjelorusiju.

8' - Dejan Malinović se odvažio i postigao odličan gol, ali odmah na drugoj strani Kuleš postiže brzi gol. U sljedećem napadu, Malinović postiže novi gol (4:7).

8' - Ozbiljna kriza našeg tima. Bjelorusi postižu i šesti pogodak, sada je 6:2.

6' - Brza dva pogotka Bjelorusije i vodstvo od tri gola razlike. Jurinok je bio strijelac petog pogotka.

5' - Šilovič postiže drugi gol i donosi Bjelorusiji prvo vodstvo (2:3)

4' - Nikola Prce s linije sedmerca pogađa za 2:1, ali je Šilovič poravnao na 2:2. Oprezan početak meča s obje strane.

1' - Odmah na početku stižemo u vodstvo. Haseljić pogađa za 1:0, no na drugoj strani Bjelorusi brzo stižu do poravnanja.

1' - Meč u dvorani Mejdan je počeo. Sretno BiH!

20:00 - Nakon intoniranja himni, susret treba početi svake sekunde.

19:57 - Pogledajte kako su pozdravljeni naši igrači prilikom izlaska na teren.

19:55- Sudije današnjeg meča su Vaidas Mazeika i Mindaugas Gatelis iz Litvanije, dok je delegat Tomo Vodopivec iz Slovenije.

19:50 - Dvorana Mejdan u Tuzli će sigurno biti ispunjena do posljednjeg mjesta, a već sada vlada sjajna atmosfera.

19:50 - Selektor reprezentacije BiH odredio je 16 igrača koji će nastupiti večeras u tuzlanskom Mejdanu.

Benjamin Burić i Nebojša Grahovac su golmani, a od igrača Šuman računa na Senjamina Burića, Dinu Hamidovića, Ibrahima Haseljića, Mirka Hercega, Ivana Karačića, Dejana Malinovića, Igora Mandića, Alena Ovčinu, Marka Panića, Josipa Perića, Nikolu Prcea, Srđana Predragovića, Mirsada terzića i Muhameda Toromanovića.

Na drugoj strani za Bjelorusiju će igrati: Baranau, Bohan, Brouka, Gajdučenko, Karalek, Karvacki, Kišou, Kulak, Kuleš, Lukjančuk, Nikulenkau, Puhouski, Saldacenka, Šilovič, Vailupau i Jurinok.

19:48 - Selektor Bilal Šuman, čovjek koji nije odustao ni u najtežim trenucima u historiji bh. rukometa, pred ovaj meč je rekao:

"Očekuje nas jaka utakmica protiv selekcije koja dolazi u najjačem sastavu. Radi se o fizički veoma jakoj selekciji koja igra veoma brzo. Bit će nam teško, ali motivacija je na ogromnom nivou jer će Mejdan biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Uradit ćemo sve da na kraju zajedno s gledaocima u BiH slavimo ovaj naš prvi historijski odlazak na Evropsko prvenstvo", rekao je Šuman.

19:47 - Eventualnom pobjedom ili remijem, naš tim bi sigurno ostvario historijski plasman - odlazak na Evropsko prvenstvo, a onda bi se u posljednjem kolu borili za prvu poziciju sa Češkom. Čak i s dva poraza, naš tim zahvaljujući rezultatima od ranije ima veliku šansu da izbori plasman na smotru najboljih Starog kontinenta.

19:45 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice između Bosne i Hercegovine i Bjelorusije, koja se igra u okviru 5. kola druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Susret se igra u dvorani Mejdan u Tuzli s početkom u 20:00 sati.