Rukomet
0

Kuvajtu prvi poeni, Mađari slavili protiv Korejanaca

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Gradskoj areni u Zenici odigrane su prve utakmice 5. kola Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore.

Čile i Kuvajt igrali su za svoju prvu pobjedu u okviru grupe D.

U prvom poluvremenu nije bilo većih iznenađenja, gol za gol se igralo do završnice prvog poluvremena, a potom je Kuvajt uz bolju realizaciju napada otišao na plus četiri i prvo poluvrijeme priveo u svoju Korist 14:18.

U drugom poluvremenu slična igra kao i u prvom dijelu, Na početku drugog poluvremena Kuvajt je igrao sa dva igrača manje, ali su ipak uspjeli sačuvati prednost od četiri poena. Čile je u 11. minuti smanjio razliku Kuvajta na plus dva, dok su do 18. minute uspjeli i izjednačiti (24:24). Do posljednje sekunde meča igralo se gol za gol, tako je samo deset sekundi prije kraja na semaforu stajalo 32:32, a potom je Albaloula sa svojim golom u posljednjoj sekundi donio prvu pobjedu Kuvajtu za 32:33.

U grupi C, gdje se nalazi i naša reprezentacija Bosne i Hercegovine, sa početkom od 16:00 sati igrali su Koreja i Mađarska. U prvom poluvremenu palo je 26 golova, po 13 na obje strane, dok su u drugom poluvremenu više sreće imali Mađari koji su slavili sa 33:31.

U grupi C sa početkom od 18:30 sati snage će odmjeriti Kongo protiv Slovenije, dok će u 21:00 sat reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati sa Argentinom.