Rukomet
0

Kup kupova u rukometu: Bosna - HSV Hamburg 20:18

FENA
Rukometaši Bosne u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kupova večeras su u Sarajevu pobijedili njemački HSV Hamburg sa 20:18 (10:10).

Bh. prvak postigao je senzacionalnu pobjedu nad jednom od najboljih evropskih ekipa. I ovog puta najzaslužniji za veliku pobjedu bio je golman Enid Tahirović sa čak 22 uspješne intervencije.

Drugoplasiranoj ekipi u njemačkoj Bundesligi, koja u svojim redovima ima čak osam internacionalaca, "studenti" su nanijeli prvi poraz u posljednjih šest mjeseci, nakon što je ekipa Hamburga u seriji postigla 21. pobjedu.

Poslije početne nervoze i velikog respekta prema protivniku rukometaši Bosne su svoj prvi gol postigli tek u 5. minuti. Nošeni od 7.000 navijača u prepunoj Skenderiji, puleni Halida Demirovića su se oslobodili pritiska i izuzetnom igrom u odbrani uspjeli su zaustaviti kontre i visoke njemačke šutere. Krajem prvog dijela igre rukometaši Bosne ostvarili su dva gola prednosti (9:7) i najavili da su u stanju da naprave senzaciju.

Nakon što se na odmor otišlo s poravnatim rezultataom (10:10), rukometaši Bosne sjajno su krenuli u nastavku i poveli s tri gola razlike, dok su najveću prednost na utakmici postigli u 49. minuti kada su vodili 18:14.

Isključenje Daraka Martinovića, koji je uz Adnana Harmandića i Ivana Simonovića, bio najbolji Bosnin igrač, nasreću nije se većoj mjeri odrazilo na igru našeg tima u posljednjim minutama i kojim je briljirao Enid Tahirović, zaustavivši sve pokušaje Nijemaca da u revanšu, 31. marta u Hamburgu, uđu s povoljnijim rezultatom.