Rukomet
53

Kraj uspješnih kvalifikacija: Bh. rukometaši poraženi u Portugalu 27:26

Piše: N. J.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukometni reprezentativci okončali su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine današnjim porazom 27:26 od selekcije Portugala u gostima. Ipak, i prije ovog meča naši su rukometaši osigurali prvo mjesto u grupi i baraž za plasman na SP.

Portugalci su bolje ušli u meč, te su već u ranoj fazi utakmice došli do četiri gola prednosti. Nakon toga, izabranici selektora Dragana Markovića zaigrali su bolje i angažovanije, te uspjeli izjednačiti rezultat, sredinom prvog dijela. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol, te je domaći tim na odmor otišao uz gol prednosti 14:13.

U nastavku su Portugalci uspijevali održavati minimalno vodstvo, sve do 16. minute, kada naš tim prvi put na utakmici dolazi do prednosti, 22:21. Međutim, ovu prednost nismo uspjeli zadržati do samog kraja, te je na kraju Portugal slavio minimalnu pobjedu, 27:26. Najefikasniji u našem timu bio je Toromanović sa šest golova, a isto toliko postigao je najefikasniji igrač domaćeg tima, Duarte.

Na kraju, još jednom čestitamo našim rukometašima, koji su u ovim kvalifikacijama pokazali srčanost i veliku borbu, te na kraju i osigurali prvo mjesto u grupi i baraž za Svjetsko prvenstvo.

Protivnik reprezentacije BiH u trećem nastupu u baražu za SP-u bit će poznat na žrijebanju 26. januara u Danskoj, zadnjeg dana ovogodišnjeg EP-a. Prve utakmice baraža na programu su 7. i 8. juna, a revanši 14. i 15. juna 2014. godine.