Rukomet
45

Korkarić: Borit ćemo se svim srcem da obradujemo naciju

FENA
Rukomena reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u švedskom gradu Vaxjo protiv domaće selekcije igra prvi susret dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Najbolji rukometaši BiH danas u Mostaru završavaju devetodnevne pripreme i sutra u popodnevnim satima iz Sarajeva putuju za Švedsku.

Po riječima trenera bh. tima Zuhdije Korkarića, pomoćnika selektora Dragana Markovića, pripreme su bile uspješne i ekipa spremno dočekuje susrete sa Šveđanima.

"Sve što smo zamislili uglavnom smo odradili u Mostaru. Jako su nam pomogle prijateljske utakmice sa Crnom Gorom. Nemamo ozbiljnije povrijeđenih igrača, a jedino je Malinović trenirao s posebnim tretmanom zbog povrede ramena, ali smatram da će i on biti spreman za utakmicu u Švedskoj", kazao je Korkarić za Fenu.

Prije dvije godine bh. rukometaši su u baražu za SP u Kataru eliminirali favoriziranu ekipu Islanda i prvi put izborili nastup na velikom međunarodnom takmičenju.

"Učinit ćemo sve da možda odigramo i bolje nego tada na Islandu. Ako ništa drugo, sada imamo više iskustva, ali protiv Švedske biće jako teško. Šveđani su veliki favoriti, imaju veliki broj rukometaša koji igraju u vrhunskim ligama, ali borit ćemo se svim srcem da obradujemo naciju, kako u Švedskoj tako i u Sarajevu", istakao je Korkarić.

Po dolasku u Švedsku, reprezentacija će sutra u večernjim satima obaviti trening, a do nedjeljnog susreta, koji će se igrati u 13.30 sati, u subotu su planirana još dva treninga.

Ekipa se u vraća u Sarajevo u ponedjeljak u popodnevnim satima a uvečer će obaviti prvi trening.

Revanš je programu u srijedu u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skednerija od 20.15 sati.

Parovi baraža za SP 2017. (12./15. juna): Švedska - Bosna i Hercegovina, Češka - Makedonija, Poljska - Holandija, Rusija - Crna Gora, Srbija - Mađarska, Island - Portugal, Slovenija - Norveška, Bjelorusija - Latvija, Danska - Austrija.